Vetovihjeet: Jukurit – Lukko

voittoputki Liiga-vihjeet lätkävihjeet

Illan Liigakierroksella pelataan vain yksi ottelu, kun nousijajoukkue Mikkelin Jukurit isännöi Rauman Lukkoa. Varastaako Risto Dufvan entiset suojatit vai nykyiset shown Mikkelin pyhätössä?

Torstai alkaa kääntyä hiljalleen kohti iltaa ja edessä on Liigakierros. Tänään tiedossa on vain yksi ottelu ja tuossa kohtaamisessa kaksi sinikeltaista joukkuetta ottaa mittaa toisistaan.

Mikkelin Jukurit on liiganousija ja Rauman Lukko taas perinteinen liigaseura, joten homma on todella mielenkiintoinen. Ottelun mielenkiintoa nostaa myös se, että Jukureiden päävalmentaja toimii entinen Lukko käskijä Risto Dufva.

Lukkoa tällä kaudella luotsaa Dufvan oppipoika Juha Vuori, joten ilta näyttää, miten valmentajien taistelu lopulta päättyy.

Jukurit jatkaa kotiotteluiden putkeaan ja liiganousija yllättikin koko kiekkokansan edellisellä kierroksella, kun joukkue kaatoi kotikaukalossaan Kuopion ylpeyden KalPan.

Jukurit on aloittanut kautensa hyvin, vaikka kauden avausottelussa Vaasan Sport hakikin pisteet mukaansa Mikkelistä. Viikinkipaitainen joukkue hallitsi ottelua Sportia vastaan ja loi todella paljon hyviä maalintekopaikkoja, joten kaikkien tietämä Dufva-kiekko on mennyt hyvin perille uuteen joukkueeseen.

Sport vei ottelun nimiinsä Jukureiden huolimattomuusvirheiden takia, mutta KalPaa vastaan pelattu ottelu oli jo parempaa tekemistä ja lapselliset virheet olivat harvassa.

Mikkelin Lukko vai Rauman Jukurit?

Joukkueilla on todella paljon yhteistä. Pelipaidat on sinikeltaisia ja molempien kokoonpanossa vilistää Dufvan entisiä ja nykyisiä alaisia. Dufva teki Raumalla loistavaa duunia päävalmentajana, mutta suurin palkinto jäi saamatta, sillä Lukko ei yltänyt millään kaudella mestaruusjunaan mukaan.

Nyt Dufva luotsaa nousijaseuraa ja tarinan käsikirjoitus on täysin erinlainen kuin Raumalla. Lukossa Ristolla oli käytössä mestaruuteen tähtäävä joukkue, mutta nyt Mikkelissä käsissä on joukkue, joka taistelee vain paikasta pienemmissä valoissa.

Lukon kokoonpano on kaikilla mittareilla mitattuna valovuoden edellä Jukureita, joten on sanomattakin selvää, että Lukko on ottelun täydellinen suosikki. Raumalaisten peli on kuitenkin kauden alkutaipaleella näyttänyt keskeneräiseltä ja tässä on Jukureiden paikka iskeä.

Dufva tietää tasantarkkaan Lukon päävalmentaja Vuoren metkut, joten mikäli Lukon haparointi jatkuu voi Mikkelin illassa muhia todellinen pommi.

Konkari Ville Vahalahti on aloittanut kautensa loistavasti Lukon-paidassa ja esiin on noussut myös entinen Blues-hyökkääjä Peter Tiivola, joka edustaa tällä kaudella raumalaisväriä. Lukon kokoonpano on kokenut ja joukkue tietää olevansa Jukureiden yläpuolella, mutta jääkiekossa päivän kunto näyttelee aina isoa osaa koko showta.

Ottelusta tulee todella mielenkiintoinen, sillä kesällä Lukosta Jukureihin hyppäsivät Jesper Piitulainen, Turo Asplund, Miika Koivisto, Ville Hyvärinen, Nestori Lähde ja Antti Jaatinen. Nyt tämä entinen Lukko-kuusikko pääsee kohtaamaan vanhat seurakaverinsa ja motivaatiota ei tarvitse hakea, sillä nämä uudet Jukuri-pelaajat haluavat antaa kaikkensa uuden seuran väreissä.

Laitataklauksen arvio ottelusta laitetaan nojaamaan pommiin. Mikäli Jukurit saa kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa hieman kyykänneen puolustuslinjansa kuntoon ja Lukko sortuu pelitaktiikkansa hukkaamiseen on pommi täydellisesti aktivoitu pamahtamaan.

Tänään kertoimet poimitaan yhteistyökumppanimme Coolbetin tarjonnasta.

Valinnat:

Jukurit 2.17 (mukaan lukien jatkoaika ja VL-kisa)

Yli 4,5 maalia 1.97

Peter Tiivola 4.50 (tekee ainakin yhden maalin)

Coolbetin 150€ bonus talteen tästä!