Vetovihjeet: JYP – Tappara

voittoputki Liiga-vihjeet lätkävihjeet

Eilen meidän liigakierros oli täydellinen. Lähdimme hakemaan HPK:n kotiotteluun hyvällä kertoimella puhdasta kotivoittoa ja Hämeenlinna ei pettänyt meitä. Tänään matkaa jatketaan Jyväskylään, jossa JYP ja Tampereen Tappara kohtaavat.

Jyväskylän lauantai-illan huumassa kohtaavat kautensa alakanttiin aloittanut kotijoukkue JYP ja sarjakärjessä puhtaalla pelillä porskuttava Tampereen Tappara.

Ottelun lähtökohdat ovat täydelliset vastakohdat toisilleen. JYP tarpoo neljän ottelun tappioputkessa ja joukkue ei ole kuluvalla kaudella ollut lähellekään siinä iskussa, missä mestariehdokkaan pitäisi olla.

Vierasjoukkueena tänään pelaava Tappara on taas aloittanut kautensa siitä, mihin viime kausi päättyi. Joukkue on pelannut alkukauden aikana kolme ottelua ja jokaisesta on pistetili karttunut kolmen pisteen arvoisesti.

JYP pelasi eilen ja tarina Hämeenlinnassa seurasi alkukauden sarjaa. Jyväskyläläiset hävisivät ottelun puhtaasti, sillä HPK piti kolmen pisteen potin kotonaan 3-0 lukemin.

JYPiä povattiin ennen kauden alkua mestariksi, mutta nyt alkukauden perusteella tuo ennustus näyttää haaveelta vain. Kausi on tietenkin vasta alkutekijöissä, mutta jotain joukkueessa on tapahduttava, jotta Jyväskylään palaa voittavaa kiekkoa pelaava ryhmä.

Herääkö JYP vai jatkaako Tappara voittokulkua?

Jyväskylässä alkaa hiljalleen olla peiliin katsomisen paikka, sillä tuo kokoonpano, joka JYP-paitaa kantaa yllään on kertakaikkiaan pystyttyvä parempaa. Paluumuuttujat Ossi Louhivaara ja Juha-Pekka Hytönen ovat sen luokan pelimiehiä, että heidän johtajuutta tarvitaan nyt isommalla kädellä.

JYP on kaudenalun aikana onnistunut vain ja ainoastaan yhdessä asiassa ja se on ylivoimapelaaminen. Eilen joukkue jäi HPK:n käsittelyssä nollille, mutta kauden viidestä tehdystä maalista, neljä on nakutettu ylivoiman avulla.

Joukkueen erikoispelaaminen on siis iskussa, mutta mikäli vastustaja ei jäähyile ja pelaa tarkkaan virheitä välttäen on JYPin aseet riisuttu lähes täydellisesti. Tänään JYPillä on kotihallissaan kasvojenpesun paikka, mutta helppoa se ei tule olemaan, sillä Tappara on yksinkertaisesti jokaisella osa-alueella jyväskyläläisiä edellä.

JYP hävisi kaudenavauksessa kotonaan Ilvekselle jatkoajan jälkeen 3-2 lukemin, joten mikäli Tampereen peikko on tänäänkin joukkueen niskoilla on Tappara ottelun voittaja.

Tappara on viime kauden mestari ja mestarilliset otteet ovat jatkuneet tälläkin kaudella. Joukkueen hyökääyspää koki kesällä suuria menetyksiä Patrik Laineen ja Kristian Kuuselan lähdön jälkeen, mutta alkukauden aikana tuo ei ole näkynyt, sillä uudet tähdet syttyvät.

22-vuotias Henrik Haapala on ottanut kesän aikana askeleita oikeaan suuntaan ja nuorukaisen pelaamisesta paistaa iloisuus, joka on hankittu kesällä Tampereen salien ja juoksuratojen parissa.

Nuorukainen johtaa tällä hetkellä Liigan pistepörssiä 2+4 tehoin ja hyvänä kakkosena tulee joukkue kaveri Veli-Matti Savinainen, joka on alkukauden aikana iskenyt tehot 2+3.

Tappara on iskenyt vastustajan päähän jo 12 maalia, kun omissa on kolmessa ottelussa kolissut vain viidesti. Tämä kertoo hyvästä maalivahti työskentelystä ja etenkin siitä, että puolustupäässä on palaset kohdillaan.

Laitataklauksen arvio otteluun on täysin selvä. JYP jatkaa matkaansa yhä syvemmälle pimeyteen ja Tappara korjaa tänään Jyväskylästä pisteet mukaansa.

Kertoimet poimitaan tänään Coolbetin sekä Betsafen tarjonnasta.

Valinnat:

Tappara 2.50 (Coolbet)

Tappara yli 2,5 maalia 2.19 (Betsafe)

 

Coolbetin 150€ bonus talteen tästä!  Betsafen 50€ tervetuloabonus!