Vetovihjeet: Kärpät – HIFK

voittoputki Liiga-vihjeet lätkävihjeet

Liiga tekee jälleen paluun jääkiekkokartalle muutaman välipäivän jälkeen. Kierros pitää sisällään kuusi ottelua ja meidän vedonlyöntivalintamme lähtee tänään Ouluun, jossa Kärpät saa vieraakseen entisillä kärppäpelaajilla vahvistuneen Helsingin IFK:n.

Ilta alkaa hämärtyä ja on jälleen aika lähteä mukaan liigakierrokselle. Tänään kiekkoa pelataan kuudella paikkakunnalla ja meidän päämielenkiintomme kohdistuu Oulun Kärppien kauden kotiavaukseen, jossa vastaan asettuu kauden suuri mestarisuosikki Helsingin IFK.

Kotijoukkueen asemassa tänään pelaava Kärpät avasi kautensa kahdella vierasottelulla. Kausi alkoi Turussa TPS:n vieraana ja tuolta matka jatkui Hämeenlinnaan, jossa HPK oli isäntänä talossa. Kärpät onnistui haalimaan kahdesta vierasottelustaan matkaansa vain yhden pisteen, joten kestosuosikin voitonpaine on kova kotijäällä.

Vierasjoukkue HIFK:lla on kasassa viisi pistettä, kun kautta on takana samaiset kaksi ottelua. HIFK aloitti kautensa Raumalla, josta matkaan tarttui kaksi pistettä Lukon kaaduttua VL-kisan päätteeksi. Stadinkingien kotiavaus kauteen nähtiin viime viikon lauantaina ja tuossa ottelussa JYP kaatui komeasti 2-1 lukemin.

HIFK on siis aloittanut kautensa hieman paremmin kuin Kärpät, mutta Raksilan pyhättö on aina ollut vierasjoukkueille paha paikka hakea pisteitä.

HIFK saapuminen Ouluun on kahdelle petopaitojen pelaajalle varmasti tunteellinen hetki, sillä Juhamatti Aaltonen teki paluun Liiga-ympyröihim täksi kaudeksi ja mies ei pukenutkaan kärppäpaitaan ylleen vaan rinnassa loistaa petologo.

Toinen mielenkiintoinen paluumuuttaja löytyy myös HIFK:n riveistä hänkin, kun 38-vuotias maalivahti Niklas Oskar Bäckström laittoi uransa rapakon takana pakettiin ja suuntasi torjumaan kiekkoja Helsingin sykkeeseen.

Bäckström on edustanut kärppiä kausina 2002-2006, joten paluu Raksilaan tulee olemaan hänellekin takuuvarmasti jopa kyynelten sävyttämä.

Ottelun ratkaisu löytyy tolppien välistä?

Kärpät ja HIFK ovat vuosien saatossa pelanneet välillä suhteellisen isonumeroisiakin otteluita, mutta tänään Oulun-illassa tuskin nähdään maalisirkusta, sillä molemmissa päissä on tänään maalivahtipeli kohdillaan.

Kärppien tolppien välissä nähdään Porin Ässien kasvatti Jussi Rynnäs ja vierailijoiden päässä kiekkoja napsii kiinni Kevin Lankinen, joten Bäckström ei pääse kohtaamaan ainakaan alkuasetelmien mukaan Kärppiä, muuten kuin vaihtopenkin kautta.

HIFK:ssa torjuntavastuun tänään ottava Lankinen pelasi joukkueen kauden avauksessa Raumalla ja suhteellisen hyvin nuorukainen taakastaan suoriutui. Kärppien maalinsuulla tänään oleva Rynnäs oli Turussa maalinsuulla, jossa kotijoukkue TPS oli vahvempi.

Molemmat maalivahdit ovat siis kasteensa tähän kauteen saaneet ja nyt nähdään kumpi pystyy tänään olemaan se vahvempi osapuoli Oulun-illassa.

Kärppien alkukauden paras pistemies on ollut hyökkääjä Mika Pyörälä ja HIFK-leirissä parasta pistetehtailua on harrastanut Liigaan niin ikään paluun tehnyt Lennart Petrell.

Nämä molemmat herrat ovat siis hyvässä lennossa heti kauden alusta, joten katsotaan myös heidän korttinsa tänään maalintekijävetojen valossa.

Laitataklauksen luotto menee tänään maalivahtipelaamiseen ja uskomme vahvasti siihen, että vähämaalinen ilta kääntyy lopulta vierailijoiden juhliin.

Ottelun betsivalinnat

Alle 4,5 maalia 1.99 (Coolbet)

HIFK 2.15 (mukaan lukien jatkoaika ja VL-kisa – Coolbet)

Lennart Petrell 6.00 (tekee ainakin yhden maalin, mukaanlukien jatkoaika – Betsafe)

 

Coolbetin 150€ bonus talteen tästä!

Betsafen 50€ tervetuloabonus!