Vetovihjeet: Kasitien derby – poriseeko padassa kotkakeitto?

voittoputki Liiga-vihjeet lätkävihjeet

Liiga palaa kiekkokartalle pikku tauon jälkeen ja edessä on kahden ottelun kierros. Meidän mielenkiinto on Porissa, jossa Ässät ja Vaasan Sport kohtaavat kasitien derbyn merkeissä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

Liiga ottaa haltuunsa kiekonseuraajat keskiviikkona ja tiedossa on kahden ottelun kierros. Kierroksella pelataan Hämeenlinnassa ja Porissa. Hämeenlinnan-illassa toisensa kohtaavat HPK ja kovassa iskussa oleva liiganousija Mikkelin Jukurit.

Porissa tiedossa on jo legendaarinen kasitien derby, kun Vaasan Sport saapuu ensimmäistä kertaa katsastamaan Ässien uuden hallin led-valojen loistoa.

Ässät – Sport

Keskiviikko-ilta ja Porissa on kasitien derby ensimmäistä kertaa kuluvan sesongin aikana. Joukkueet lähtevät otteluun suhteellisen erinlaisista asetelmista, sillä kotijoukkue Ässät on jumittunut sarjataulukon peräpäähän, kun taas Sportin kotkapaidat porskuttavat kuudentena vain neljän pisteen erolla sarjakärki Tapparasta.

Kotijoukkue Ässien kausi on ollut suhteellisen tuskainen taival, vaikkakin valonpilkahduksia paremmasta on nähty. Otteet kentällä eivät kuitenkaan ole kestäneet tällä kaudella hyvällä tasolla yhtään ottelua, vaikka voittojakin on tullut.

Ässien pelaamisessa on jotain hyvää jotain huonoa ja jotain todella ihmeellistä, josta tulee välillä mieleen alasarjojen kiekkohöntsäilyt. Ässät on tästä kaikesta huolimatta pelannut hyvää kiekkoa kotiyleisön edessä ja se voimavara kantaa joukkuetta nyt eteenpäin.

Porissa ei joukkueen rakennukseen kovinkaan paljon euroja heitelty ja uudella päävalmentaja Jyrki Aholla on todella kovahomma saada joukkueesta kaikki irti illasta toiseen.

Ässät on kotonaan pelannut kuluvalla kaudella neljästi ja vain kerran Porista on haettu täydet pisteet. Tuon tempun pystyi tekemään alkukauden komeettaryhmä Jukurit, kun joukkue voitti Porissa 3-2 lukemin.

Ässien rosteri ei kestä yhtään loukkaantumista ja se pahin skenaario toteutui jo, kun maalipörssin kärkisijoille täksi kaudeksi suunniteltu Jarno Kärki loukkaantui. Kärjen poissaolo tietää muille paineita ja maalinteosta on kopin ottanut Simon Suonranta, joka on paukutellut jo neljä täysosumaa.

Ässät on pelannut viimeksi viime viikon torstaina, kun joukkue kaatoi komeasti Lahden Pelicansin kotikaukalossaan 3-1 lukemin. Otteluista on siis taukoa lähes viikko ja ryhmän pitäisi olla iskussa kynimään kotkalauma täysin höyhettömäksi.

Vierasjoukkueen roolissa pelaava Sport pääsee otteluun kahden matsin voittoputkessa ja täynnä virtaa, sillä kasitienderby varmasti sytyttää. Sport on alkukaudella pelannut loistavasti ja sarjataulukkokin kertoo, että Vaasassa tehdään asioita oikein ja etenkin kaukalon puolella jokainen jätkä osaa täyttää paikkansa 110-prosenttisesti.

Ottelusta on tulossa tasainen vääntö, jossa maalihanat on auki molempiin suuntiin. Ässien riveissä tällä kaudella pelaava Charles Bertrand haluaa näyttää kykynsä vanhaa seuraansa vastaan ja taas Sportin puolelta halutaan osoittaa, että kasitien derbyn ensimmäinen palkintopokaali matkaa Vaasaan.

Valinta: Yli 4,5 maalia 1.94 (Coolbet)

Coolbetin 150€ bonus talteen tästä!

”Kasitien derby” -sanontana tulee joukkueita yhdistävästä 8-valtatiestä, mutta kaikki alkoi tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=06APFJvqRZg