Ottelusarjaennakko: Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers

Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers.
Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers. Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers kohtaavat NHL:n pudotuspelien 1. kierroksella: tämä ottelusarjaennakko tarjoaa myös vetovihjeet sarjaan.

Kun NHL:n runkosarja saateltiin pakettiin, lähes poikkeuksetta jokaisen jääkiekon ystävän silmät kiinnittyivät yhteen ottelupariin ylitse muiden: Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers.

Kuten kaikki varsin hyvin tietävät, nämä kaksi seuraa eivät voi sietää toinen toisiaan – kyse ei ole klassisesta viha-rakkaus-suhteesta, vaan pelkästään vihasuhteesta.

Battle of Pennsylvania -paikalliskamppailut ovat aina ankaria, fyysisiä ja ajoittain jopa verisiä vääntöjä, joissa sattuu ja tapahtuu lähes poikkeuksetta joka kerta. Tämän maukkaampaa 1. kierroksen sarjaa saa siis hakemalla hakea ja kumpi tahansa näistä joukkueista eteneekään pudotuspelien toiselle kierrokselle, tulee tämän ottelusarjan vaativuus näkymään kevään edetessä pidemmälle.

Luonnollisesti seura kuin seura olisi halunnut ainakin joissain määrin välttää Pittsburgh Penguinsin pudotuspelien avauskierroksella; tämä näkyi jo pelkästään Columbus Blue Jacketsin ja New Jersey Devilsin touhussa, kun molemmat seurat lepuuttivat avainmiehiään runkosarjan päätösottelussa ja sysäsivät Flyersin kohtaamaan Penguinsin.

Toisaalta Penguinsin kohtaaminen juuri pudotuspelien 1. kierroksella on Flyersille ennemminkin mahdollisuus kuin uhka: jos sitä mielii mennä päätyyn saakka, mitä todennäköisimmin Penguins olisi pudotettava jossain vaiheessa – miksi ei siis ensimmäisellä kierroksella, jolloin hallitseva mestari ei vielä ole välttämättä parhaimmillaan.

Kun asetelmaa miettii Penguinsin näkökulmasta, myös pingviinipaidat olisivat satavarmasti ottaneet mieluummin vastaansa jonkin muun joukkueen kuin paikallisvastustajansa – näissä otteluissa, kun voi enemmän tai vähemmän sattua mitä tahansa.

Penguinsilla on siis edessään heti raju pudotuspelisarja – todennäköisesti kovempi kuin kahtena edelliskeväänä, mitä tulee avauskierroksiin.

Vetovihjeet – 1. ottelu:

Yli 6.0 maalia (varsinainen peliaika)
Unibetin kerroin: 2.05 – hyödynnä täältä!

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa neljä kertaa ja näissä otteluissa nähtiin varsinaisella peliajalla yhteensä 29 maalia. Ottelukohtainen keskiarvo oli siis 7.25 maalia ja yli kuuden maalin mentiin kolme kertaa neljästä.

Toki runkosarja on eri asia kuin pudotuspelit, mutta näiden kahden seuran kohdalla se ei ole aikaisemminkaan tarkoittanut alhaisempia maalimääriä – siis pudotuspelien osalta. Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat keväällä, tarjosi Battle of Pennsylvania kaikkien aikojen maalirikkaimman pudotuspelisarjan – 6 ottelua tuotti yhteensä uskomattomat 56 maalia.

Claude Giroux tekee maalin
Unibetin kerroin: 3,90 – hyödynnä täältä!

Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux päätti kautensa viiden ottelun maaliputkessa, minkä aikana hän teki peräti kahdeksan maalia.

Laitaan siirretty Giroux onkin eittämättä tällä hetkellä Flyersin tulikuumin pelaaja, joten jos maaleja on luvassa – kuten odottaa sopii – on Giroux eittämättä yksi potentiaalisimmista kavereista iskemään maaleja.

Vetovihjeet – ottelusarja:

Pittsburgh Penguins voittaa ottelusarjan voitoin 4-2
Unibetin kerroin: 4,60 – hyödynnä täältä!

Siinä, missä Pittsburgh Penguins on juhlinut kahdesti putkeen Stanley Cupia, oli Philadelphia Flyers viime keväänä kesälomalla jo ennen pudotuspelien alkua. Ennakkosuosikin viitta onkin selkeästi Penguinsin puolella, mutta helpolla joukkue ei tule sarjassa pääsemään.

Flyers on tekemässä uutta tulemistaan ja se tulee eittämättä haastamaan Penguinsin tosissaan paikasta pudotuspelien toisella kierroksella. Tässä kohtaa urakka on kuitenkin liian vaativa ja tiukasta sarjasta huolimatta Penguins etenee jatkoin voitoin 4-2 – näin me ainakin tällä kertoimella toivomme.

KERTOIMIIN!

Suosittelemme myös:
Klassikkovideo: Valmentaja sekosi lehdistötilaisuudessa – ”V*ttu eihän täällä ole sääntöjä”