Ottelusarjaennakko: Tampa Bay Lightning vs. New Jersey Devils

Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Tampa Bay Lightning vs. New Jersey Devils.
Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Tampa Bay Lightning vs. New Jersey Devils. Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning ja New Jersey Devils kohtaavat NHL:n pudotuspelien 1. kierroksella: tämä ottelusarjaennakko tarjoaa myös vetovihjeet sarjaan.

Tampa Bay Lightning aloitti kautensa uskomattomalla tavalla ja runkosarjan ensimmäisen puolikkaan aikana näytti siltä, että joukkue etenee vääjäämättä runkosarjan voittoon.

NHL:n Trade Deadline osoittautui kuitenkin jonkinasteiseksi kompastuskiveksi floridalaisseuralle. Sisään tuli toki Ryan McDonaghin ja J.T. Millerin kaltaisia nimiä, mutta Vladislav Namestnikovin menestys satutti ja ennen kaikkea siirrot vaikuttivat – ainakin toistaiseksi nähdyn perusteella – negatiivisesti joukkueen synergiaan.

Pudotuspelien avauskierroksella Lightning saa vastaansa New Jersey Devilsin, joka rankattiin ennen kauden alkua NHL:n häntäpäähän. Voimakkaasti nuorentunut joukkue osoitti kuitenkin epäilijänsä vääräksi, pitkälti Taylor Hallin johdolla, ja ennakkoluulottomasti pelanneet pirupaidat nappasivat Itäisestä konferenssista pudotuspelipaikan.

ÄLÄ UNOHDA:
Osallistu NHL-veikkaukseen ja voita VIP-liput NHL-matsiin

Devils on tietyssä mielessä oman mestaruutensa jo voittanut, sillä nyt joukkueen kokemattomat pelaajat saavat arvokkaan kevätlahjan pudotuspelikokemuksen muodossa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Devils lähde taistelemaan tosissaan menestyksestä kevään tosipeleissä – se haluaa jälleen kerran nokittaa epäilijänsä.

Siinä, missä paineet Lightning-leirissä ovat menestyksen suhteen valtavat, Devils pääsee pudotuspeleihin varsin rentoutuneessa mielentilassa, koska niskassa ei ole varsinaisia menestyspaineita; joukkueen todellinen potentiaali mitataan vasta parin seuraavan kauden aikana.

Hieman yllättäen Lightningin suurin kysymysmerkki on maalivahti Andrei Vasilevskiy. Siinä, missä Lightningin odotettiin marssivan runkosarjan voittoon, myös venäläisvahdin Vezina-voittoa pidettiin pitkään varmana. Loppukausi meni kuitenkin pahasti alakanttiin ja nuori Vasilevskiy, jota kuormitettiin aivan liian voimakkaasti runkosarjassa, kadotti itseluottamuksensa.

Edessä on siis erittäin mielenkiintoinen sarja ja se tarjoaa mahdollisuuden molemmille joukkueille: Devils voi kerätä entisestään hurmosmeininkiä leiriinsä ja edetä jatkoon – Lightningille tämä puolestaan tarjoaa mahdollisuuden palata takaisin oikeille raiteille kannujahdin suhteen.

Vetovihjeet – 1. ottelu:

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils: Devils voittaa
Kerroin: 4,00 – hyödynnä täältä!

Kuten todettua, Lightningin kauden jälkimmäinen puolisko oli alavireinen, eikä joukkueen vireystila ole ainakaan runkosarjan lopun perusteella sillä tasolla, jolla sen pitäisi mestaruusjahdissa olla.

Tämä tarjoaa ennakkoluulottomalle Devilsille oivan paikan yllättää salamapaidat niin sanotusti housut kintuissa. Toki Lightning on valtaisa ennakkosuosikki tähän sarjaan ja tähän otteluun, mutta nyt on paras mahdollisuus kerroinkalastelulle.

Vetovihjeet – ottelusarja:

Tampa Bay Lightning voittaa ottelusarjan 4-2
Kerroin: 4,65

Devils tulee satavarmasti laittamaan Lightningin todella ahtaalle tässä ottelusarjassa, etenkin, jos joukkue pystyy todistamaan itselleen heti kahden ensimmäisen ottelun aikana, että sillä ei ole mikään vuori kiivettävänään.

Ennakkosuosikin viitta tulee kuitenkin pitämään – näin me ainakin uskomme – ja Lightning polkee toiselle pudotuspelikierrokselle useiden maalin pelien jälkeen voitoin 4-2.

KERTOIMIIN!

Suosittelemme myös:
Ottelusarjaennakko: Washington Capitals vs. Columbus Blue Jackets