Ottelusarjaennakko: Winnipeg Jets vs. Minnesota Wild

Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Winnipeg Jets vs. Minnesota Wild.
Vetovihjeet ja ottelusarjaennakko: Winnipeg Jets vs. Minnesota Wild. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets ja Minnesota Wild kohtaavat NHL:n pudotuspelien 1. kierroksella: tämä ottelusarjaennakko tarjoaa myös vetovihjeet sarjaan.

Kun Winnipeg sai takaisin NHL-seuran, Atlanta Thrashersin muuttuessa Winnipeg Jetsiksi, jouduttiin kanadalaiskaupungissa tyytymään runkosarjaan kolmena ensimmäisenä kautena, kunnes neljäntenä lopulta tärppäsi. Elettiin kevättä 2015 ja odotukset Jetsiä, jolla oli varsin hyvä joukkue, kohtaan olivat kovat.

Totuus iski kuitenkin neljässä ottelussa vasten kasvoja, kun Anaheim Ducks käveli joukkueen yli suoraan neljässä ottelussa, ja vaikka ottelut olivatkin käytännössä ottaen jokainen maalin pelejä, Ducks oli kovassa paikassa joukkueista se kovempi osapuoli.

Kun seuraavana keväänä Jetsin oli tyytyminen jälleen pelkkään runkosarjaan, aloitettiin seurassa osittain uudestaan; Winnipegissä ei nähty mitään mittavaa uudelleenrakennusprosessia, vaan pienempi suunnanmuutos, kun esimerkiksi Andrew Ladd päästettiin muihin maisemiin ja sisään tuli draftin kautta Patrik Laineen mukana uusi tulevaisuus.

Nyt tuota tulevaisuutta, johon oleellisena osana kuuluvat Laineen ohella muun muassa Mark Scheifele ja Nikolaj Ehlers, eletään jo täysillä Winnipegissä – ja nyt tuo tulevaisuus on johdattanut Jetsin ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin.

Vaan onko Jetsistä menestymään jo tässä vaiheessa?

Kyse on tietyllä tapaa kokemattomasta joukkueesta, jonka sisällä on kokeneita pelaajia. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta menestyminen pudotuspeleissä on kuitenkin Jets-pelaajille vielä vieras asia ja tietyllä tapaa omat kipuilunsa jo läpikäynyt Minnesota Wild onkin pahin mahdollinen vastustaja Jetsille. Kyseessä on nimittäin paljon kokeneempi joukkue pudotuspelien osalta ja siinä, missä Jets on vasta oman kehityskaarensa alkupäässä, Wild löytyy sieltä toisesta päästä.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Wild kärsi runkosarjan loppupuolella valtaisan menetyksen, kun kaikista NHL-pelaajista toiseksi eniten ottelua kohden pelannut Ryan Suter loukkaantui. Suterin poissaolo on niin massiivinen, että se näkyy valtavalla tavalla pudotuspeleissä ja siten kelkka, joka olisi muutoin ollut tässä kohtaa kallella Wildin suuntaan, kallistuukin rajan pohjoispuolelle.

Vetovihjeet – 1. ottelu:

Winnipeg Jets – Minnesota Wild: Vierasvoitto
Kerroin: 3,55 – hyödynnä täältä!

Erityisesti ottelusarjan ensimmäinen ottelu tarjoaa Minnesota Wildille kokemuksensa ansiosta oivan mahdollisuuden ryöstää kotiedun itselleen.

Winnipegillä on siis edessään todella hankala ilta, ja kun vierasjoukkueelle tarjoillaan näin maukasta kerrointa, siihen myös eittämättä tartutaan.

Patrik Laine: Ei tee maalia
Kerroin: 1,54 – hyödynnä täältä!

Yhdeksän ottelua – kolme maalia. Minnesota Wild on enemmän tai vähemmän löytänyt aina keinot pitää Winnipeg Jetsin Patrik Laine kurissa. Tarkalleen ottaen näistä yhdeksästä ottelusta Laine on onnistunut maalinteossa ainoastaan kahdessa ja nyt edessä on hyppy täysin erilaisiin peleihin sekä vielä asteen verran kovempaan vaatimustasoon.

Wild ei missään nimessä tule nollaamaan Lainetta läpi ottelusarjan, mutta avausottelussa sillä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua siinä.

Vetovihjeet – ottelusarja:

Winnipeg Jets voittaa ottelusarjan voitoin 4-1
Kerroin: 5,50 – hyödynnä täältä!

Tähän kohteeseen oltiin jo huutelemassa Minnesota Wildin jatkopaikkaa samoin voitoin lähes kymmenen kertoimella, mutta sitten mieleen iskostui Ryan Suterin poissaolo. Wildilla, jolla ei ole muutoinkaan tahtonut riittää lopulta pudotuspeleissä, ei ole yksinkertaisesti varaa tällaisiin menetyksiin ja niinpä Suterin poissaolo kääntää asetelman päälaelleen.

Wild käy naaraamassa avauskohtaamisesta ensimmäisen ja viimeisen voittonsa – sen jälkeen Winnipeg Jets marssii toiselle pudotuspelikierrokselle neljän perättäisen voiton saattelemana.

KERTOIMIIN!

Suosittelemme myös:
Ottelusarjaennakko: Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings