Viasat ja Viaplay näyttävät NHL Draftin sekä NHL Awardsin

NHL:ssä äänestetään piakkoin, että otetaanko liigassa käyttöön sääntömuutoksia.
NHL:ssä äänestetään piakkoin, että otetaanko liigassa käyttöön sääntömuutoksia.

Juhannusviikon juhlinnan ohessa jännitetään NHL:ssä useana iltana. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Viasat ja Viaplay näyttävät NHL Awards -palkintojenjakotilaisuuden sekä samassa yhteydessä pidettävän NHL Expansion Draftin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä luvassa on varsinainen NHL Draft -tilaisuus, jossa suomalaisilla nuorilla pelaajilla on tänäkin vuonna keskeinen rooli. Molemmat tilaisuudet ovat katsottavissa Viasat Jääkiekko -kanavalla sekä Viaplayssa. NHL Draft on katsottavissa myös ilmaiseksi Viafreessa ja osoitteessa viasport.fi.

NHL Expansion Draft ja NHL Awards

Keskiviikkoyönä pidettävässä NHL Expansion Draftissä koostetaan alkavalla kaudella NHL:ään liittyvä uusi organisaatio, Vegas Golden Knights. Uusi joukkue koostetaan laajennusdraftilla (Expansion Draft), joka on osa NHL Awardsia.  Vegas Golden Knights koostaa joukkueensa valitsemalla yhden pelaajan kustakin muusta NHL-joukkueesta. Jokainen joukkue on saanut suojata pelaajistaan joko 7 hyökkääjää, 3 puolustajaa ja 1 maalivahdin tai 8 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahdin. Suojaamattomien pelaajien joukossa on 21 suomalaispelaajaa.

Viimeksi laajennusvaraustilaisuus on järjestetty vuonna 2000 kun Minnesota Wild ja Columbus Blue Jackets koostivat omat joukkueensa. Vahvimmin huhut ovat viemässä Golden Knightsiin suomalaisista puolustaja Sami Vatasta (ANA) sekä maalivahti Antti Raantaa (NYR).

Laajennusdraftin jälkeinen NHL Awards -palkintogaala on tänä vuonna suomalaisittain erittäin kiinnostava. Tehopisteiden valossa onnistunut kausi näkyy myös gaalassa, sillä peräti kolme suomalaispelaajaa on ehdolla kolmessa eri kategoriassa. Ehdolla ovat:

  • Patrik Laine (Winnipeg Jets) ehdolla vuoden tulokkaaksi
  • Mikko Koivu (Minnesota Wild) ehdolla parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi
  • Mikael Granlund (Minnesota Wild) ehdolla herrasmiespelaajaksi

NHL Draft

Tämän vuoden ykkösvaraukseksi on spekuloitu kanadalaista keskushyökkääjä Nolan Patrickiä tai sveitsiläishyökkääjä Nico Hischieriä. Ensimmäisenä varausvuorossa on New Jersey Devils ja toisena Philadelphia Flyers. Uusi joukkue Vegas Golden Knights tekee oman pelaajavalintansa kuudentena.

Suomalaisittain tämäkin drafti tulee olemaan superkiinnostava, sillä ykköskierroksella uskotaan varattavan jopa kuusi suomalaispelaajaa. Suomalaisista pienimmällä varausnumerolla oletetaan menevän HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen. Muita mahdollisia ykköskierroksen varauksia ovat Eeli Tolvanen (hyökkääjä), Juuso Välimäki (puolustaja), Urho Vaakanainen (puolustaja), Kristian Vesalainen (hyökkääjä) ja Henri Jokiharju (hyökkääjä).

Näin näet juhannusviikon NHL -tilaisuudet

NHL Expansion Draft ja Awards -tilaisuudet nähdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 3:00 alkaen. Tapahtuma on katsottavissa kokonaisuudessaan sekä Viasat Jääkiekko –kanavalla että Viaplayssa. NHL Draftin 1. kierros nähdään perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 2:00 alkaen ja seuraavat kierrokset lauantaina klo 17:00 alkaen.

NHL Draft (pe ja la) on katsottavissa myös ilmaiseksi osoitteessa www.viasport.fi ja Viafreessa (www.viafree.fi). Katso myös tuoreimmat haastattelut varatuilta suomalaispelaajilta Viasatin somekanavissa ja viasport.fi.ssä.

NHL Expansion Draft & Awards 21.6.:

ke-to välinen yö klo 3:00 Viasat Jääkiekko & Viaplay

NHL Draft:

1. kierros 23.6.
klo 02:00 Viasat Jääkiekko, Viaplay, Viafree & viasport.fi

2. kierros 24.6.
klo 17:00 – 20:00 (kierroksia yhteensä seitsemän, näytämme ajan puitteisiin mahtuvat kierrokset) Viasat Jääkiekko, Viaplay, Viafree & viasport.fi