VIDEO: Chicagon maalilla nähtiin 32-vuotias NHL-debytantti – Jesse Puljujärvi 1+1

Jesse Puljujärvi oli ainoa pelaaja, joka onnistui ohittamaan 32-vuotiaan Jeff Glassin NHL-debyytissään.
Jesse Puljujärvi oli ainoa pelaaja, joka onnistui ohittamaan 32-vuotiaan Jeff Glassin NHL-debyytissään.

Chicago Blackhawksin organisaatiossa nykyisin kiekkoileva Jeff Glass on odottanut NHL-saumaansa siitä lähtien, kun hänet varattiin NHL:ään vuonna 2004 Ottawa Senatorsin toimesta.

Lopulta tuo odotus kesti reippaasti yli 13 vuotta, mutta viime yönä 32-vuotiaan Glassin kova uurastus palkittiin vihdoin, kun hän pääsi debytoimaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Glass sai historiansa ensimmäisessä ottelussaan vastaansa Edmonton Oilersin, kun Blackhawks matkusti Albertaan. Ensimmäisen kerran hän joutui antautumaan ajassa 14:26, kun Jesse Puljujärvi iski irtokiekon lähietäisyydeltä sisään.

Avausmaalin jälkeen Blackhawks näytti menevän tasaista tahtia menojaan, kun ensiksi Ryan Hartman tasoitti ajassa 19:05, Alex DeBrincat vei vieraat johtoon ylivoimalla toisen erän puolivälin jälkeen ja ajassa 48:28 Jordan Oesterle vei vieraat 3-1-johtoon.

Erinomaisesti torjunut Glass piti Blackhawksia pystyssä ottelussa, mutta lopulta Oilers tuli viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana Ryan Nugent-Hopkinsin ja Leon Draisaitlin osumilla tasoihin. Puljujärvi toimi ykkössyöttäjänä Nugent-Hopkinsin iskemässä maalissa.

Lopulta kuitenkin kiitos seisoi, kun Patrick Kane ratkaisi ajassa 60:50 ja näin ollen Glass pääsi juhlimaan heti debyyttiottelussaan voittoa. Torjuntoja hänelle kirjattiin peräti 42 kappaletta.

Glass sai mahdollisuutensa, kun Blackhawksin ykkösmaalivahti Corey Crawford loukkaantui ja kakkosvahti Anton Forsberg nöyrtyi joukkueensa viime ottelussa 2-5-tappioon Vancouver Canucksille.

Edmonton oli lähes täydellinen debyyttipaikka Glassille, sillä hän on kotoisin Albertasta. Hänestä tuli NHL:n historian kahdeksanneksi vanhin NHL-debytantti, mitä tulee maalivahteihin.

Jeff Glass on pelannut urallaan myös peräti seitsemän kauden ajan KHL:ssä. Hänen tarkempiin pelaajatilastoihin pääset tutustumaan tämän linkin kautta.

Muu NHL-tuotantomme löytyy TÄÄLTÄ.