VIDEO: 5 pisteen Barzal teki uskomatonta historiaa – Gretzkyn & Lemieux’n rinnalle

NY Islandersin Mathew Barzal vietti jo tulokaskautensa kolmatta viiden tehopisteen iltaa.
NY Islandersin Mathew Barzal vietti jo tulokaskautensa kolmatta viiden tehopisteen iltaa.

New York Islandersin tulokashyökkääjä Mathew Barzal vietti viime yönä jo NHL-uransa, ja samalla debyyttikautensa, kolmatta viiden tehopisteen iltaa.

Pelkästään jo tällä saavutuksella hän nousi melkoisen historialliseen kerhoon, sillä kaudesta 2005-06 katsottuna ainoastaan kolme muuta pelaajaa on yltänyt samaan.

Evgeni Malkin vietti viiden pisteen iltaa neljästi kauden 2011-12 aikana, Sidney Crosbylla viiden pisteen iltoja oli kolme kaudella 2009-10 ja Alexander Ovechkin iski niin ikään kolmeen eri otteeseen viisi pistettä kauden 2007-08 aikana.

Samalla Barzalista tuli NHL:n historiassa vasta toinen pelaaja, joka on kyennyt tekemään tulokaskaudellaan kolmessa eri ottelussa viisi pistettä. Vastaava suoritus nähtiin NHL:n historian ensimmäisellä kaudella Joe Malonen toimesta.

Tässä Barzalin upea lättysyöttö, joka johti ottelun voittomaaliin:

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Vaan Mathew Barzal nousi samalla myös vielä tätäkin historiallisempaan kerhoon. Näistä kauden kolmesta viiden pisteen illastaan kahdesti kaikki pisteet ovat olleet maaliin johtaneita syöttäjä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Näin oli siis myös viime yönä ja sen myötä hänestä tuli viimeisen 30 vuoden aikana vasta viides pelaaja, joka on kyennyt moiseen yhden kauden aikana. Muut kyseisen kerhon jäsenet ovat vaatimattomasti sellaisia nimiä kuin Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Peter Forsberg sekä Pat LaFontaine.

Barzal on nyt pelannut 56 ottelua ja tehnyt niissä tulokaspelaajalle uskomattomat tehopisteet 16+42=58. Hän onkin jättisuosikki, mitä tulee vuoden tulokkaan titteliin, sillä Barzal on repinyt nyt 11 pisteen kaulan kakkosena majailevaan Vancouver Canucksin Brock Boeseriin.

Tällä hetkellä tämä 20-vuotias kanadalaisnuorukainen majailee NHL:n pistepörssissä 12. sijalla. Syöttöpisteitä hänellä on puolestaan seitsemänneksi eniten.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Bertuzzin täydellinen idiotismi kävi kalliiksi – Islanders iski 4 maalia alle 4 minuuttiin