VIDEO: Aleksander Barkov Rantasen seuraksi 70. tehopisteen kerhoon!

NHL:n aliarvostetuimmat pelaajat on listattu - Aleksander Barkov mahtui mukaan.
NHL:n aliarvostetuimmat pelaajat on listattu - Aleksander Barkov mahtui mukaan. Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on laittanut oikein huolella edellisen piste-ennätyksensä säpäleiksi kuluvalla kaudella.

Jääkiekkoilevan maailman ei tarvitse enää ihmetellä, että mitä Aleksander Barkovista olisi oikeasti revittävissä irti, mikäli hän pystyisi pelaamaan ehjän NHL-kauden.

Kuluva kausi on nimittäin ollut juurikin sitä ja sinä aikana hän on laittanut muun muassa piste-ennätyksensä uusiksi ja noussut jopa mukaan keskusteluihin NHL:n parhaalle kahden suunnan hyökkääjälle jaettavan Frank J. Selke Trophyn osalta.

Viime yönä Barkov oli jälleen kerran tehopisteillä, kun Florida Panthers kaatoi maalivahtinsa James Reimerin 46 torjuntaa vaatineen nollapelin johdolla Boston Bruinsin lukemin 3-0.

Barkov syötti ottelun toisessa erässä syntyneen 3-0-maalin ylivoimalla, toimien osumassa kakkossyöttäjänä, ja sen viimeisteli Vincent Trocheck.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Samalla kyseessä oli Barkovin kuluvan kauden 70:s tehopiste, sillä 67 pelatun ottelun jälkeen hänen tehonsa kirjataan muotoon 25+45=70.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten kauden 2006-07 ja kolmikon Teemu Selänne, Olli Jokinen & Saku Koivu, kun vähintään kaksi suomalaispelaajaa rikkoo runkosarjassa 70 tehopisteen rajan. Barkovin kanssa tuohon suoritukseen on yltänyt Mikko Rantanen, joka teki viime yön kierroksella peräti neljä tehopistettä.

Helmikuun alusta katsottuna 22-vuotias suomalaissentteri on pelannut 20 ottelua ja hän on jäänyt niistä ainoastaan kolmessa tehopisteittä. Näissä otteluissa Barkov on tehtaillut pisteet 10+17=27.

Panthers taistelee tällä hetkellä tiukasti paikasta pudotuspeleissä. Se majailee tällä hetkellä NHL:n Itäisessä konferenssissa sijalla yhdeksän, mutta matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on ainoastaan kolme pistettä ja floridalaisseura on pelannut kaksi ottelua edellä olevaa New Jersey Devilsiä vähemmän.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!