VIDEO: Aleksander Barkov päätti 16 pisteen helmikuun tyylillä – osui jälleen!

Aleksander Barkov oli helmikuussa hirmuiskussa.
Aleksander Barkov oli helmikuussa hirmuiskussa.

Florida Panthersin Aleksander Barkov oli läpi vuoden lyhimmän kuukauden, siis helmikuun, täysin pitelemättömässä pelivireessä.

Suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov on ollut kenties koko kuluvan kauden ykkösnimi, mitä tulee Florida Panthersin pelaajiin. Hän on nimittäin iskenyt tehopisteitä piste per peli -keskiarvolla ja siinä samassa ollut oma luotettava itsensä omaan päähän pelattaessa.

Pistetehtailun osalta Barkovin vauhti on vain kiihtynyt entisestään, sillä helmikuu, joka tuli Panthersin pelien osalta päätökseen viime yön kotiottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, on nyt kuluvan kauden osalta suomalaissentterin tehokkain.

Kaiken kaikkiaan Barkov pelasi helmikuun aikana 12 ottelussa ja viimeisteli niissä upeasti tehot 6+10=16. Itse asiassa Barkov ei ole koskaan tehnyt yhden kalenterikuukauden aikana yhtä paljon pisteitä kuin nyt ja myös pistekeskiarvollisesti (1.33) helmikuu oli suomalaisnuorukaisen NHL-uran paras.

Helmikuun myötä hänen pistesaldonsa kuluvalla kaudelta on 59 otteluun 21+38=59.

Viime yönä Barkov aloitti joukkueensa maalinteon, kun hän pysäytti lähietäisyydeltä iskemänsä ylivoimamaalin merkeissä pelikellot aikaan 11:02.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Toisen erän alkajaisiksi Panthers siirtyi 2-0-johtoon, mutta Maple Leafs tuli reippaassa kymmenessä minuutissa tasoihin ja lopulta ottelu eteni aina jatkoajalle. Siellä kotijoukkue oli parempi Jared McCannin osumalla ja lopputulos oli siis isäntien eduksi 3-2.

Maple Leafsin maaleista ensimmäisessä nähtiin suomalaisväriä, sillä Leo Komarov oli Dominic Mooren iskemässä kavennusmaalissa ykkössyöttäjä ja Kasperi Kapanen puolestaan kakkossyöttäjä.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018