VIDEO: Aleksander Barkov nousi Floridan Top 10 -maalintekijöihin – ikää vasta 22 vuotta

Aleksander Barkov on vasta 22-vuotias ja jo nyt yksi Florida Panthersin seurahistorian parhaista maalintekijöistä.
Aleksander Barkov on vasta 22-vuotias ja jo nyt yksi Florida Panthersin seurahistorian parhaista maalintekijöistä.

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov on vasta 22-vuotias ja se tosiasia tuntuu unohtuvan tasaisin väliajoin itse kultakin.

Siksi onkin hämmästyttävää, että Aleksander Barkov on jo tässä iässä Florida Panthersin seurahistoriassa kaikkien aikojen kymmenenneksi paras maalintekijä.

Nuori suomalainen nousi jakamaan kyseistä sijaa David Boothin kanssa, kun hän iski NHL-uransa 87. runkosarjamaalin.

Kyseinen osuma syntyi ajassa 16:57, kun Barkov toi St. Louis Bluesin vieraana olleen Panthersin kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasatilanteeseen.

Maali ei syntynyt välttämättä sillä kaikkein ”barkovmaisimmalla” tavalla, sillä hän viimeisteli osuman maalinedustalta – vieläpä luistimellaan.

Mikäli et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Jonathan Huberdeau toimi Barkovin tasoitusmaalissa ykkössyöttäjänä ja lopulta sama kaksikko onnistui toistamiseen, kun tällä kertaa Barkov oli syöttämässä Huberdeaun 4-3-maalin. Maali syntyi aikaan 35:55.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lopulta Panthers marssi ottelussa 7-4-vierasvoittoon ja edellä mainittu duo nappasi vielä syöttöpisteet mieheen Vincent Trocheckin tyhjään maaliin iskemässä ottelun päätösosumassa.

Barkov ei ole myöskään tehopisteissä mitattuna enää kaukana Panthersin Top 10:stä, sillä hänellä on nyt kasassa 211 tehopistettä ja kymmenettä sijaa hallussaan pitävällä Huberdeaulla niitä on 241. Toki myös Huberdeau pelaa edelleen, ja tekee paljon pisteitä, joten todellisuudessa Barkovin ”kohteena” on aikanaan 251 tehopistettä Panthersille tehnyt venäläislegenda Pavel Bure.

Kuluvalla kaudella Barkov on tehnyt 41 otteluun upeasti tehot 14+26=40.

TÄMÄN LINKIN kautta pääset näkemään myös muita viime yön NHL-kierroksen parhaita paloja.