VIDEO: Aleksi Heponiemi iski voittomaalin – pääsee pelaamaan mestaruudesta

Aleksi Heponiemi valittiin komean palkinnon saajaksi.
Aleksi Heponiemi valittiin komean palkinnon saajaksi.

Florida Panthersin viime kesänä varaama Aleksi Heponiemi iski kevään kolmannen maalinsa, kun hän johdatti Swift Current Broncosin taistelemaan mestaruudesta.

Swift Current Broncos eteni viime yönä Suomen aikaa WHL-finaaleihin, kun se kaatoi Lethbridge Hurricanesin vieraskaukalossa lukemin 5-1 ja vei samalla nimiinsä koko ottelusarjan voitoin 4-2.

Ratkaisevan ottelun voittomaalista vastasi huippukautta pelaava Aleksi Heponiemi. Hurricanes oli siirtynyt ottelussa johtoon avauserän lopulla, mutta Broncos iski kolme maalia aikavälillä 26:33-28:09 ja toinen niistä merkattiin Heponiemen nimiin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Lopulta tuo Heponiemen iskemä 2-1-johtomaali osoittautui ottelun voittomaaliksi, sillä Hurricanesista ei ollut enää iskemään toista maalia taululle.

Voiton myötä runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Broncos kruunattiin WHL:n Itäisen konferenssin mestariksi ja näin ollen se pääsee taistelemaan sarjan mestaruudesta.

Finaalissa vastaan astelee Everett Silvertips, joka puolestaan eteni jatkoon pudottamalla Tri-City Americansin voitoin 4-2. Americansin riveissä pelannut Juuso Välimäki summasi ratkaisevaan otteluun uskomattomat tehot 0+4, mutta joukkue hävisi ottelun jatkoerässä lukemin 5-6.

Sarjan voittaja selviytyy Memorial Cup -turnaukseen, jossa pelaavat OHL:n, QMJHL:n ja WHL:n mestarijoukkueet sekä turnauksen isäntäjoukkue.

Heponiemi on pelannut kuluvan kevään aikana 20 pudotuspeliottelua ja iskenyt niissä erinomaiset tehot 3+21=24. Pisteillään suomalaisnuorukainen on tällä hetkellä WHL:n pudotuspelien pistepörssissä jaetulla kuudennella sijalla. Runkosarjassa Heponiemi tehtaili 57 otteluun pisteet 28+90=118.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Dustin Byfuglien jopa tuulettaa eri tavalla – lyö omia joukkuekavereitaan