VIDEO: Minnesota-vahti Alex Stalock oli tehdä maalin – Eddie Läck esti ”viime hetkellä”

Alex Stalock oli lähellä nousta todella harvalukuiseen joukkoon.
Alex Stalock oli lähellä nousta todella harvalukuiseen joukkoon.

Minnesota Wildin ja New Jersey Devilsin välisessä ottelussa oltiin nähdä maalivahdin tekemä maali, kun Alex Stalock oli lähellä maalintekoa.

Kun kellossa oli jäljellä enää reippaan minuutin verran ottelua, 2-0-johtoasemansa menettänyt New Jersey Devils haki kavennusmaalia ilman maalivahtia. Se oli jo päästänyt yhden omiin ilman maalivahtia pelatessaan, mutta riskipeliä jatkettiin.

Näin ollen Eddie Läck vedettiin toistamiseen pois pirupaitojen maalinsuulta. Toisessa päässä kiekon haltuunsa saanut Minnesota Wild -maalivahti Alex Stalock noteerasi tämän ja teki välittömästi oman ratkaisunsa – hän lähti hakemaan maalia.

Kiekko lähtikin suoraan maalia kohti ja osa jäällä olleista Wild-pelaajista ehti jo nostaa kätensä ilmaan. Juuri vaihtoaitioon luistelemassa ollut Läck kuitenkin syöksyi kirjaimellisesti paikalle ja esti Stalockin maalin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Kyseessä olisi ollut ensimmäinen maalivahdin tekemä maali NHL-jäillä hieman yli neljään vuoteen.

Edellinen maalinteossa onnistunut maalivahti oli nykyisin Calgary Flamesissa pelaava Mike Smith, joka edusti tuolloin silloista Phoenix Coyotesia. Maali syntyi tarkalleen ottaen lokakuun 19. päivänä, vuonna 2013, kun Coyotes juhli 5-2-voittoa Detroit Red Wingsistä.

NHL:n historia tuntee yhteensä 11 maalivahtia, jotka ovat onnistuneet maalinteossa, ja heidän joukkoonsa lukeutuu suomalainen Mika Noronen. Maalivahdeista kolmesti maalinteossa on onnistunut Martin Brodeur ja kahdesti Ron Hextall.

Ottelussa pelanneista suomalaisista Sami Vatanen ja Mikael Granlund merkkauttivat tililleen syöttöpisteet.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018