VIDEO: Ykköstähti, voitto ja nollat – amatöörivahti NHL-jäillä Blackhawks-paidassa!

Amatöörivahti Scott Foster nimettiin ottelun ykköstähdeksi.
Amatöörivahti Scott Foster nimettiin ottelun ykköstähdeksi. Kuva: Getty Images

Jokaisen NHL-seuran velvollisuutena on järjestää amatöörivahti valmiuteen yleisön puolelle, mikäli joukkueen molemmat maalivahdit loukkaantuvat.

36-vuotias kirjanpitäjä ja amatöörivahti Scott Foster oli viime yön NHL-kierroksella omien sanojensa mukaan noin 15. kertaa Chicago Blackhawksin järjestämänä varamaalivahtina yleisössä.

Vaan hänen iltansa päättyi tavalla, jota hän tuskin oli osannut villeimmissäkään unelmissaan odottaa: ensinnäkin hänet määrättiin yllättäen kakkosvahdiksi otteluun Winnipeg Jetsiä vastaan ja lopulta hän pelasi ottelussa 14 minuuttia ja yhden sekunnin, kun maalilla torjunut Colin Delia loukkaantui.

Ja nyt tulee se kaikkein paras juttu: Foster ei päästänyt selkänsä taakse ainoatakaan kiekkoa, Blackhawks voitti pelin 6-2 ja huikea tarina oli valmis.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

– Olen ammatiltani kirjanpitäjä, joten vielä pari tuntia ennen ottelua istuin koneella käyttäen kymmensormijärjestelmää ja nyt seison teidän edessänne pelattuani juuri yli 14 minuuttia NHL-kiekkoa, Foster tunnelmoi NHL.com:n mukaan ottelun jälkeen.

Anton Forsbergin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan toimia Blackhawksin aloittavana maalivahtina, mutta hän koki ennen ottelun alkua alavartalovamman ja siitä syystä Foster kutsuttiin kakkosvahdiksi.

Delia puolestaan jätti ottelun kesken kramppien vuoksi, ja kun Foster tuli pelaajatunnelista täysissä tamineissa kohti Blackhawks-maalia, päävalmentaja Joel Quenneville nauroi.

– Luulen, että minäkin olisin nauranut, ottelun ykköstähdeksi valittu Foster humorisoi.

Fosterista tuli ensimmäinen maalivahti sitten Carolina Hurricanesin varustepäällikön, ja vuoden 2016, kun NHL-jäillä on nähty amatöörimaalivahti. Toki tuolloin tositoimiin päässeen Jorge Alvesin tarvitsi pelata vain kahdeksan sekuntia.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Coolbetilta makea pääsiäiskampanja – 10 € ilmaisveto ilman talletusta!