VIDEO: Näin hiljenee kotikaupunki, a’la Auston Matthews! Kärkimiina ja kiekko tylysti aivan yläpeltiin

Auston Matthews kuritti kotikaupunkinsa seuraa upealla osumallaan.
Auston Matthews kuritti kotikaupunkinsa seuraa upealla osumallaan.

Toronto Maple Leafsia edustava Auston Matthews ei ollut koskaan aiemmin NHL-uransa aikana onnistunut tekemään maaleja kotikaupungissaan, Arizonassa.

Toki yhdysvaltalaistähden puolustukseksi on sanottava sen verran, että ennen torstain ja perjantain välistä yötä hän oli pelannut NHL-urallaan vasta kerran Arizonassa.

Tuo tapahtui viime kaudella ja kyseisessä ottelussa, jonka Maple Leafs voitti 4-1-lukemin, Matthews antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Viimeistään tänään Auston Matthews osoitti, mitä Arizonassa menetettiin, kun 20-vuotias sentteri päätyi vuoden 2016 NHL Draftissa Arizonan sijaan Torontoon. Hän nimittäin iski kärkimiinan päätteeksi kiekon sellaisella voimalla Coyotes-vahti Scott Wedgewoodin vartioiman maalin ylänurkkaan, että oksat pois.

Maalillaan Auston Matthews vei vierasjoukkue Maple Leafsin ottelussa 1-0-johtoasemaan. Osuma näki päivänvalonsa ajassa 10:58, kiitos William Nylanderin upean esityön.

Ottelu päättyi lopulta vieraiden 7-4-voittoon. Kanadalaisjoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat kolme pistettä mieheen iskeneet Mitch Marner (1+2) ja Patrick Marleau (2+1). Myös Leo Komarov ylsi ottelussa tehopisteille (0+1).

Auston Matthewsin uratilastoihin pääset tutustumaan tämän linkin kautta.

Mikäli sinua houkuttelee tutustua laajemmin NHL-uutisointiimme, tee se ihmeessä TÄÄLTÄ.