VIDEO: Floridan pudotuspeliunelma elää yhä – Barkov heräsi kreivin aikaan

Barkov alusti Carolina Hurricanesia vastaan kaksi maalia.
Barkov alusti Carolina Hurricanesia vastaan kaksi maalia.

Hieman vaisusti viime ajat esiintynyt Aleksander Barkov oli johdattamassa Florida Panthersin elintärkeään voittoon.

22-vuotiasta Aleksander Barkovia ei käy syyttäminen joukkueensa kolmesta perättäisestä tappiosta, jotka tulivat ennen viime yön NHL-kierrosta, mutta missään nimessä hän ei ole ollut tuoreimmillaan.

Se ei ole toisaalta mikään ihme, sillä yksikään hyökkääjä ei ole pelannut kuluvan kauden runkosarjassa yhtä paljon kuin Barkov, jonka ottelukohtainen peliaikakeskiarvo on hyökkääjälle todella korkea 22:09.

Viime yönä Panthers kuitenkin päätti kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja Barkov saman mittaisen pisteettömän putkensa, kun floridalaisseura kaatoi kotonaan Carolina Hurricanesin numeroin 3-2.

Hurricanes sai otteluun vahvan alun, kun Trevor van Riemsdyk vei vieraat johtoon ajassa 3:44, mutta kuitti tuli vain 19 sekuntia myöhemmin, kun MacKenzie Weegar tasoitti ottelun. Lopulta kotijoukkue sai erälle vahvan lopun, kun Evgenii Dadonov iski kymmenen sekuntia ennen taukoa joukkueensa ylivoimalla johtoon – Barkovin syötöstä.

Toinen erä eteni pitkään maalittomana, mutta seuraavasta osumasta vastasivat vieraat, kun Derek Ryan tasoitti ottelun aikaan 33:48.

Ottelu näytti lopulta pitkään siltä, että homma jatkuu 60 peliminuutin jälkeen jatkoajan muodossa, mutta toisin kävi: Panthersin Alex Petrovic iski niin sanotulla pelimiehen kympillä, tarkalleen ottaen aikaan 52:02, joukkueensa 3-2-johtomaalin Barkovin esityöstä ja se riitti tällä kertaa voittoon.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Kahden tehopisteen illan myötä Barkovin tehopistesaldo 77 pelatusta ottelusta on nyt 26+51=77, joten hänellä on edelleen erittäin hyvät mahdollisuudet rikkoa 80 tehopisteen rajapyykki, sillä pelejä Panthersilla on jäljellä vielä neljä.

Panthers on tällä hetkellä viiden pisteen päässä ottelun enemmän pelanneesta New Jersey Devilsistä, joka pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa.

Devils kohtaa kolmessa viimeisessä runkosarjaottelussaan New York Rangersin, Toronto Maple Leafsin ja Washington Capitalsin, kun taas Panthersin ohjelmaan kuuluvat Nashville Predators, Buffalo Sabres ja kahteen otteeseen Boston Bruins.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!