VIDEO: Buffalon umpisurkea kausi yhdessä pätkässä – surkuhupaisaa katseltavaa

Buffalon osalta kuluva kausi on ollut ajoittain jopa tragikoomista katseltavaa.
Buffalon osalta kuluva kausi on ollut ajoittain jopa tragikoomista katseltavaa.

Buffalon suunnalla on ollut kovat odotukset etenkin kuluvan kauden osalta, mutta ne eivät ole konkretisoituneet millään tavoin.

Buffalo Sabres on rämpinyt viime vuodet todella pahasti. Pudotuspelit ovat olleet vain kaukainen haave, joskin samaan aikaan se on päässyt varaamaan aivan NHL:n varaustilaisuuksien kärkipäässä.

Kesän 2016 varaustilaisuudessa koko edelliskauden jumboksi ajautuneessa Sabres-organisaatiossa, kuten myös fanien keskuudessa, rukoiltiinkin hartaasti koko NHL Draftin ensimmäistä varausvuoroa. Se olisi tarkoittanut Connor McDavidin päätymistä Buffaloon, mutta kuten kaikki tietävät – Edmonton Oilers voitti tuolloin arvonnan ja vei kanadalaistähden Sabresin nenän edestä.

Toki myös Buffalossa päästiin iloitsemaan Jack Eichelistä, mutta valitettavasti nuoresta yhdysvaltalaisesta ei ole ollut kannattelemaan joukkuettaan.

Kuluvan kauden osalta Sabres onkin koko NHL:n sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se on tehnyt vähemmän maaleja kuin yksikään muu joukkue ja päästänyt niitä toiseksi eniten. Samaan aikaan Sabresin ylivoima on ollut koko NHL:n toiseksi heikointa ja alivoima seitsemänneksi huonointa.

Buffalossa onkin meneillään umpisurkea kausi, joka on tuonut kauden ensimmäisten 46 ottelun aikana voittosarakkeeseen vain 11 voittoa.

Jos 46 ottelun mittaisen pätkän voi tiivistää yhteen lyhyeen videopätkään, Buffalon osalta se löytyy lauantai-illan matsista. Joukkue nimittäin hävisi kotonaan Dallas Starsille murhaavasti 1-7-lukemin, eikä ihme – lähtihän ottelu täysin väärille urille jo reippaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun kotijoukkue lahjoitti Starsille avausmaalin totaalisella puolustuksen sekasorrolla.

Tässä siis koko Buffalo Sabresin kausi pähkinänkuoressa:

Kuten jokainen varmasti ymmärtää, näin ei yksinkertaisesti voi puolustaa – siis yllä olevan videon kaltaisella tavalla, minkä voit katsoa myös TÄÄLTÄ.

Toisaalta onhan Buffalossa nähty kuluvalla kaudella myös ratkiriemukkaan näköinen ”tuhatjalka-puolustus”. Siihen voit tutustua TÄMÄN LINKIN kautta.

Ei siis ole mikään ihme, ettei Sabres menesty, jos sen tekeminen omassa päässä on tämän näköistä. Päävalmentaja Phil Housleylla sekä GM Jason Botterillilla onkin paljon mietittävää, kun he miettivät, miten tehdä heille viime kesänä ojennetusta joukkueesta menestyvä tai edes jollain tasolla uskottava.

Ainoa positiivinen asia Sabresin surkeassa kaudessa on se, että aivan kuten vuonna 2016 joukkueella on mahdollisuus saada haltuunsa ykkösvarausvuoro ja sitä kautta Erik Karlssoniin verrattu Rasmus Dahlin.

Suosittelemme niin ikään lukemaan:
Kommentti: Ottawassa leikitään tulella – lähteekö Erik Karlsson lätkimään?