VIDEO: Capitals sysäsi mestarin ahdinkoon – Ovechkinilta huikea alustus!!

Capitals sysäsi mestarin ahdinkoon, kun se iski kirivaihteen silmään päätöserässä.
Capitals sysäsi mestarin ahdinkoon, kun se iski kirivaihteen silmään päätöserässä.

Washington Capitals sysäsi mestarin ahdinkoon, kun se kaatoi viidennen kohtaamisen päätöserässä Pittsburgh Penguinsin lukemin 6-3.

Washington Capitals on enää voiton päässä Itäisen konferenssin finaalipaikasta, kun se kaatoi Pittsburgh Penguinsin kotonaan, erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen, numeroin 6-3.

Penguins aloitti ottelun maalinteon ajassa 2:23, kun Jamie Oleksiak oli asialla. Erän loppu oli kuitenkin isäntien, kun ensiksi John Carlson iski ylivoimalla tasoituksen aikaan 18:22 ja vajaat puoli minuuttia myöhemmin Brett Connolly vei joukkueen 2-1-johtoasemaan.

Toinen erä olikin sitten melkoista Penguinsin näytöstä. Capitals sortui jäähyilyyn, se oli täysin purjeessa ja erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana se iski kaksi ylivoimamaalia Sidney Crosbyn ja Patric Hörnqvistin johdolla. Pahimmassa tapauksessa johto olisi voinut olla suurempikin, sillä pennsylvanialaisnippu vei erän laukaukset nimiinsä lukemin 18-5.

Capitals sai kuitenkin estettyä tukalamman aseman ja päätöserän alkuun se sai täydellisen alun, kun Evgeny Kuznetsov karkasi läpi ja ujutti kiekon Matt Murrayn puikoista sisään.

Lopulta huikean ottelun huikea draamankaari sai arvoisensa lopun, kun erittäin pirteitä pudotuspeliä pelaava Jakub Vrana iski isännät johtoon, tehden samalla myös ottelun voittomaalin, aikaan 55:22.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Päätöserä oli kokonaisuudessaan isäntien ja loppuun Penguins haki luonnollisesti tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ainakaan pingviinilauman näkökulmasta oikeassa päässä, vaan T.J. Oshie sekä Lars Eller sinetöivät ottelun iskemällä osuman mieheen tyhjään maaliin.

Näin ollen kaksi viime mestaruutta nimiinsä vienyt Penguins on todella tukalassa tilanteessa, sillä se on enää tappion päässä kesäloman käynnistymisestä. Toisin sanoen se joutuu pelata sarjan loppuun veitsi kurkulla ja kahdesta seuraavasta ottelusta on irrottava kaksi voittoa, mikäli se mielii jatkaa kauttaan.

Isäntien ykköstähdet ottelussa olivat tehot 1+2 mieheen iskeneet Vrana ja Kuznetsov sekä 36 laukausta pysäyttänyt maalivahti Braden Holtby.

Yön toisessa ottelussa Winnipeg Jets kaatoi Nashville Predatorsin lukemin 6-2 ja se sysäsi niin ikään viime kevään Stanley Cup -finalistin ahdinkoon siirtymällä ottelusarjassa johtoon voitoin 3-2. Patrik Laine merkkautti ottelun avausmaaliin, joka syntyi hieman ennen ottelun puoliväliä, syöttöpisteen.

Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka Jets vei vieraissa tylysti lukemin 4-1. Lopulta Jets pommitti myös Pekka Rinteen vaihtoon ja Juuse Saros pelasi isäntien maalilla viimeiset reippaat 13 minuuttia.