Video: Dan Boylen NHL-ura paketissa!

NHL:ssä 17.kautta tahkonnut puolustaja Dan Boyle on päättänyt laittaa uransa pakettiin ja siirtyä viettämään elämäänsä muissa kuvioissa kuin kaukalon sisäpuolella.

Tuleva NHL-kausi käynnistyy ilman yhtä suurta puolustajaa, kun Dan Boyle siirtyy viettämään eläkepäiviä.

40-vuotias puolustaja ehti pelata NHL:ssä 17.kautta ja otteluita kertyi yhteensä komeat 1063. Pienikokoinen kanadalainen tunnettiin kaukalossa aina pistevalmiina pelaajana ja uran aikana syntyikin tehot 163+442=603 maailman parhaassa liigassa.

Boylea ei koskaan varattu NHL:ään vaan hänet nostettiin Florida Panthersin riveihin junnusarjasta kaudeksi 1998-1999. Panthersista matka jatkui Tampa Bay Lightningiin vuonna 2002. Salamapaitojen mukana mies voitti myös Stanley Cupin kauden 2003-2004 päätteeksi ja tuolla kaudella hänet valittiin myös pudotuspelien parhaaksi puolustajaksi.

Boyle edusti Lightningia aina kesään 2008 asti ennenkuin maiseman vaihdos San Joseen tuli eteen. Sharksissa Boyle kausina 2008-2014 ja toimi tuon kokoajan myös joukkueen varakapteenina.

Vuonna 2014 Boylen uralla tapahtui pikkupojasta ollut haave, kun hän siirtyi New Yorkiin ja Rangersin riveihin. Rangersissa puolustaja pelasi aina viime kauden loppuun asti, kunnes päätös uran pätöksestä tuli ajankohtaiseksi.

Boyle voitti urallaan myös olympia-kultaa Kanadan mukana vuonna 2005, joten hän saavutti urallaan todella paljon ja sai kokea jokaisen kiekkoilijan unelmat.

NHL jää kaipaamaan Boylea, mutta toivon mukaan mies nähdään vielä kuvioissa mukana esimerkiksi valmennushommissa.

Tässä videoita Boylen hetkistä NHL:ssä:

 

https://www.youtube.com/watch?v=KYdXFP_UDmc