VIDEO: Eric Lindrosin #88 jäädytetään ensi yönä – katso legendaarisen uran kohokohdat täältä!

Eric Lindros haluaa luopua taklauksista.
Eric Lindros haluaa luopua taklauksista. Kuva: Getty Images

Philadelphiassa koetaan ensi yönä Suomen aikaa ikimuistoinen hetki, kun Eric Lindrosin pelinumero 88 nousee Philadelphia Flyersin kotihallin kattoon.

Eric Lindros aiheutti melkoisen kohun jo ennen kuin hän oli pelannut ainuttakaan NHL-ottelua, sillä hän ilmoitti, ettei halua pelata hänet vuoden 1991 NHL Draftissa ykkösnumerolla varanneessa Quebec Nordiquesissa.

Toisin kuin monet tänäkin päivänä luulevat, ongelma ei ollut kaupungissa, kuten ei myöskään itse seurassa.

– Kyse ei ollut kaupungista, vaan seuran omistajasta, Lindros paljasti vajaa pari vuotta sitten toimittaja Greg Wyshynskille.

Tuolloin Nordiquesin omistaneen Marcel Aubutin todellinen luonne paljastui koko jääkiekkomaailmalle, kun hän vuonna 2016 erosi seksuaaliseen ahdisteluun liittyneen skandaalin seurauksena Kanadan Olympiakomitean presidentin paikalta.

Lindros, joka kantoi jo juniorisvuosistaan lähtien selässään numeroa 88, olikin iso osa yhtä NHL:n historian puhuttaneimmista kaupoista.

Flyers nimittäin maksoi Nordiquesille 15 miljoonaa dollaria saadakseen Lindrosin, eikä siinä todellakaan vielä kaikki – Quebeciin siirtyivät myös Peter Forsberg, Ron Hextall, Mike Ricci, Steve Duchesne, Kerry Huffman, Chris Simon sekä kaksi 1. kierroksen varausvuoroa.

Tuolloin koko jääkiekkomaailma uskoi, että Lindrosista tulee muuan Wayne Gretzkyn manttelinperijä. Eikä tuo ajatus sinällään muuttunut miksikään – ainoastaan loukkaantumiset estivät hänen nousunsa yhdeksi kaikkien aikojen pelaajista, vaikka hänestä tulikin todellinen supertähti ja esimerkiksi Hockey Hall of Famen jäsen.

Eric Lindros ja enemmän kuin ansaittu kunnianosoitus

Vaan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa ei muistella sitä, mitä olisi voinut olla, vaan juhlitaan Eric Lindrosin saavutuksia Philadelphia Flyersin pelaajana. Lindros pelasi NHL-urallaan 760 runkosarjaottelua, joista oranssipaidoissa 486.

Näissä 486 runkosarjaottelussa Lindros iski Flyersille 290 maalia ja tehtaili yhteensä 659 tehopistettä. Ei siis ole ihme, että yksi kaikkien aikojen voimahyökkääjistä ja todellinen Flyers-legenda pääsee todistamaan hänen pelinumeronsa jäädytystä.

– Tämä on todellinen kunnia-asia. Samalla se on myös epätodellista. En kuitenkaan tiedä, osaanko sanoa siitä sen enempään, ennen kuin olen kokenut sen, Lindros ennakoi tulevaa NHL.com:lle.

Me Laitataklauksessa haluammekin omalta osaltamme olla juhlistamassa Lindrosin upeaa pelaajauraa ja sen me teemme tämän upean videopätkän kautta, mihin on poimittu numero 88:an uran parhaat hetket, tai ainakin osa niistä.

Lindrosin upeat pelaajatilastot voit käydä katsomassa TÄÄLTÄ.

Lisää NHL-sisältöä löydät puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.