VIDEO: Erik Haula iski kaksi – nousi ylivoimatykkien TOP10:een

Erik Haula on enää kolmen maalin päässä 30 runkosarjamaalin rajapyykistä.
Erik Haula on enää kolmen maalin päässä 30 runkosarjamaalin rajapyykistä.

Vegas Golden Knightsin Erik Haula on ollut kuluvalla kaudella sekä erinomainen maalintekijä että myös todellinen ylivoimapelote.

Vaikka Vegas Golden Knights hallitsikin kotiotteluaan New Jersey Devilsiä vastaan, siitä ei ollut missään vaiheessa tosissaan taistelemaan ottelun voitosta.

Devils karkasi ensimmäisten 22 minuutin ja 31 sekunnin aikana 4-0-johtoon ja homma oli niin sanotusti paketissa. Toki Golden Knights tuli edes jollain tasolla uhmaamaan vieraiden voittoa, kun kotijoukkue iski toisen erän jälkimmäisellä kympillä kahdesti, mutta vain näennäisesti.

Lopulta Devils takoi vielä päätöserään neljä maalia ja näin ollen se marssi ottelussa vakuuttavasti 8-3-vierasvoittoon.

Jos Golden Knightsin puolelta hakee jotain positiivista, niin yksi seikka ylitse muiden on eittämättä se, että Erik Haula onnistui jälleen maalinteossa ja vieläpä kahdesti. Hän iski joukkueensa ensimmäisen ylivoimalla aikaan 31:08 ja illan toinen syntyi niin ikään miehen ylivoimalla, kun Haula ohitti varsin onnekkaasti Devils-vahti Keith Kinkaidin 28 sekuntia ennen päätössummeria.

https://twitter.com/nhl_suomi/status/974152001192853504

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Maaliensa myötä Haulalla on kasassa jo huimat 27 maalia kuluvan kauden osalta ja hän onkin maalipörssissä jaetulla 24. sijalla. Vielä vakuuttavampi on hänen maalisaldonsa ylivoimalla: Haula on nimittäin iskenyt peräti 11 ylivoimaosumaa ja tällä määrällä hän on koko NHL:n osalta jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Kaiken kaikkiaan Haulan tehot 65 ottelusta ovat 27+22=49. Viime yön ottelussa hänen tehotilastonsa oli tosin -5, joten se on melkoinen alisuoritus.

Myös pirupaitojen puolella nähtiin viime yönä suomalaisonnistuminen, kun Sami Vatanen toimi kakkossyöttäjänä joukkueensa toisessa osumassa.

Suosittelemme myös:
Mahdollisuus kaikkien aikojen maalintekijäksi – Alexander Ovechkinin uskomattomat saavutukset