VIDEO: Erik Haula puhkoi jo 25. maalin rajan – Vegas voitti loppuhetkillä

Erik Haula iski maalinsa lähestulkoon nollakulmasta.
Erik Haula iski maalinsa lähestulkoon nollakulmasta.

Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula jatkoi kertakaikkisen upeasti sujunutta kauttaan lihottamalla maalisaldoaan yhdellä osumalla lisää.

NHL-kauden suurin yllättäjäjoukkue Vegas Golden Knights matkasi viime yönä Philadelphia Flyersin vieraaksi ja haki oranssipaidoista lopulta viime hetkien ansiosta 3-2-voiton.

Ottelun maalinteon avasi Golden Knightsin Erik Haula, joka sai ylivoimalla Flyers-vahti Petr Mrazekilta melkoisen lahjan.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Flyers tuli kuitenkin tasoihin ottelun toisessa erässä, kun Claude Giroux’n upea laukaus painui Marc-Andre Fleuryn selän taakse ja päätöserään lähdettiin kutkuttavasti 1-1-tilanteessa.

Viimeisellä kaksikymppisellä maalinteon aloitti vieraiden William Karlsson, joka iski kuluvan kauden 36. maalinsa ylivoimalla. Vain reippaan minuutin verran myöhemmin ottelu oli jälleen tasan, kun Wayne Simmonds tasoitti pelin niin ikään ylivoimalla.

Ottelu näyttikin etenevän vääjäämättä kohti jatkoaikaa, mutta mitäpä vielä – Ryan Carpenter iski kiekon isäntien verkkoon aikaan 57:20 ja aiheutti pahassa alamäessä olevalle Flyersille lisää huolenaiheita, sillä tuo maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Voiton myötä Golden Knightsiin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Fleury on nyt voittanut NHL-urallaan 400 runkosarjaottelua. Kaikkien aikojen TOP10:een kanadalaisvahdilla on matkaa enää kuusi voittoa.

Tässä kohtaa on syytä palata vielä Erik Haulaan ja hänen kertakaikkisen upeaan kauteensa. Suomalaispeluri nimittäin rikkoi ottelussa upeasti 25. maalin rajapyykin ja samalla hän ylitti aiemman maaliennätyksensä jo kymmenellä osumalla.

Hän on tehnyt maaleistaan peräti yhdeksän ylivoimalla ja sillä määrällä hän on koko NHL:n 20:nneksi kovin ylivoimapelaaja maalien osalta. Sen lisäksi hän on antanut ylivoimalla seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.

Seuraavaksi Haula lähtee jahtaamaan 50 tehopisteen rajapyykkiä, johon hänellä on matkaa enää kolmen pisteen verran.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Alexander Ovechkin 2, Patrik Laine 1 – Laine ohitti Wayne Gretzkyn