VIDEO: Erik Haula rikkoi 50 pistettä – historiallinen kaikkien aikojen suomalaiskausi

Erik Haula naulasi jo kauden 28. osumansa.
Erik Haula naulasi jo kauden 28. osumansa.

Vegas Golden Knightsin Erik Haula on tehnyt kolmeen viime otteluunsa viisi tehopistettä ja viime yönä hän rikkoi 50 tehopisteen rajapyykin.

Vegas Golden Knightsilla ei ole joukkueena sujunut aivan viime aikoina kovinkaan vahvasti, sillä se on onnistunut voittamaan viimeisestä kuudesta ottelustaan ”vain” puolet ja kaksi viimeisintä otteluaan se on hävinnyt.

Viimeisin näistä tappioista tuli viime yönä, kun Golden Knights koki toisen perättäisen kotitappionsa hävitessään Minnesota Wildille lukemin 2-4.

Sen sijaan suomalaishyökkääjä Erik Haula on ollut viime ajat erinomaisessa vireessä. Hän on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on tehnyt tehot 4+1 ja viime yönä hän oli mukana joukkueensa molemmissa maaleissa – viimeistellen yhden ja alustaen kakkossyöttäjän roolissa toisen.

Haulan maali ottelussa syntyi aikaan 53:28 ja syöttöpisteensä hän hankki vain vajaa minuutti ennen päätössummeria.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Erittäin maukkaaksi Haulan pisteet teki se tosiasia, että hän pääsi iskemään ne ex-seuraansa Minnesota Wildia vastaan.

Ottelussa pisteille ylsivät myös Mikko Koivu ja Mikael Granlund, jotka molemmat saivat syöttöpisteet tyhjään maaliin syntyneeseen joukkueensa neljänteen osumaan.

Vegasissa tehtiin myös todellista suomalaishistoriaa: Haulan rikottu 50 tehopisteen maagisen rajapyykin kuluva kausi on ensimmäinen NHL:n historiassa, kun seitsemän suomalaispelaajaa ylittää saman runkosarjan aikana 50 pistettä.

  1. Mikko Rantanen (25+50=75)
  2. Aleksander Barkov (25+45=70)
  3. Patrik Laine (41+25=66)
  4. Mikael Granlund (19+39=58)
  5. Teuvo Teräväinen (21+35=56)
  6. Sebastian Aho (25+30=55)
  7. Erik Haula (28+23=51)

Mikäli Koivu äityisi vielä todelliseen keväätvireeseen, olisi mahdollista, että lista kasvaisi kahdeksan pelaajan mittaiseksi.

Se vaatisi kuitenkin sitä, että Wildin suomalaiskippari tehtailisi jäljellä oleviin 11 otteluun peräti kymmenen tehopistettä, sillä hänellä on tällä hetkellä kasassa tehot 13+27=40.

Kuuteen 50 tehopisteen rajan ylittäneeseen suomalaispelaajaan on ylletty aiemmin vuosina oli vuodelta 2005-06 (Teemu Selänne, Olli Jokinen, Saku Koivu, Jussi Jokinen, Jere Lehtinen & Kimmo Timonen) ja 2010-11 (Selänne, Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, O. Jokinen, Ville Leino & J. Jokinen).

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!