VIDEO: Giroux ja Flyers tuhosivat Barkovin haaveet, Panthers kesälomalle

Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux laukoi hattutempullaan joukkueensa pudotuspeleihin.
Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux laukoi hattutempullaan joukkueensa pudotuspeleihin.

Philadelphia Flyers, ja etunenässä joukkueen kapteeni Claude Giroux, tuhosivat Florida Panthersin haaveet paikasta NHL:n pudotuspeleissä.

Philadelphia Flyers lähti kauden viimeiseen runkosarjaotteluun jännittävistä asetelmista, kun panoksena oli paikka pudotuspeleissä ja vastassa joukkueen verivihollisiin lukeutuva New York Rangers.

Ottelun alussa Rangers loikin muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta kiitos pitkälti Valtteri Filppulan, joka esti Jimmy Veseyta toimittamasta kiekkoa tyhjään maaliin, Flyers selvisi ilman takaiskuja.

Ajassa 6:34 Flyers sai helpottavan avausosuman, kun kiekko kimposi siirretyn rangaistuksen aikana Ivan Provorovin rinnasta ohi Henrik Lundqvistin.

Ottelu pysyi kuitenkin tuloksellisesti tiukkana, kunnes toisen erän puolivälin jälkeen alkoi tapahtua: ensiksi Claude Giroux, joka rikkoi samalla 100 tehopisteen maagisen rajan, osui pienestä kulmasta ylivoimalla, reippaat viisi minuuttia myöhemmin oli Michael Rafflin vuoron ja kuusi sekuntia myöhemmin Giroux iski illan toisen maalinsa.

Lopulta Flyers-kapteeni iski myös joukkueensa viidennen osuman, viimeistellen samalla NHL-uransa ensimmäisen hattutemppunsa – mitä tulee runkosarjaan – ja loppulukemat kirjattiin lopulta ylivoimaisen esityksen päätteeksi 5-0.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Rangers enemmän tai vähemmän luovutti ottelun Flyersin toisen maalin jälkeen ja kuvaavaa pelin kululle oli se, että isännät veivät laukaukset kohti maalia peräti 40-17. Oranssipaitojen Brian Elliott, joka piti ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella maalinsa puhtaana, sai nollapelinsä melko helpolla.

Barkov sivussa loput pelit – vapautuuko Leijonien käyttöön?

Samalla Flyersin voitto tarkoittaa sitä, että joukkue etenee pudotuspeleihin ja puolestaan Florida Panthersin kohtalona on aloittaa kesälomat runkosarjan jälkeen.

Panthersin aikaisen kesäloman myötä sekä Aleksander Barkov, Henrik Borgström ja Harri Säteri vapautuvat ainakin teoriassa Leijonien käyttöön, joskin Barkov loukkaantui joukkueensa viime ottelussa.

Floridalaisseuran päävalmentaja Bob Boughner paljastikin aiemmin lauantaina yksityiskohtia suomalaispelurin kunnosta ja vahvisti, että Barkovin osalta runkosarja on jo paketissa.

– Tarkkailemme tilannetta päivittäin, mutta missään nimessä hän ei pelaa tänä viikonloppuna. Kyseessä ei ole pitkäaikainen loukkaantuminen, eikä se (olkapää) vaadi leikkaushoitoa. Kyse on yksinkertaisesti kuntoutuksesta, Boughner totesi Sun-Sentinelin haastattelussa.

22-vuotiaan Barkovin, joka teki tällä kaudella 79 runkosarjaotteluun tehot 27+51=78 ja edusti joukkuettaan All Star -tapahtumassa, kohdalla kaikki on siis auki, mitä tulee mahdollisiin kevään MM-kisoihin.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!