VIDEO: Vau! Kiekko rinnalla haltuun ja ilmasta sisään – Granlund iski taas 4 pistettä

Mikael Granlundilta nähtiin maali niin sanotulla baseball-lyönnillä.
Mikael Granlundilta nähtiin maali niin sanotulla baseball-lyönnillä.

Ketjua vaihtaneelta Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlundilta on irronnut kolmeen viime otteluun upeat tehot 4+4.

Minnesota Wildin Mikael Granlundilta oli irronnut ennen kolmea viimeistä otteluaan 56 pelissä tehot 15+30=45. Kyseessä oli eittämättä hyvä pistemäärä, mutta suomalaisesta on otettavissa enemmänkin irti.

Ja niin on myös otettu.

Wildin päävalmentajana toimiva Bruce Boudreau päätti hajottaa viime kaudella äärimmäisen hyvää jälkeä tehneen kolmikon Jason ZuckerMikko Koivu – Mikael Granlund heittämällä Koivun tilalle todellista huippukautta pelaavan Eric Staalin.

Sen jälkeen tulos on ollut jäätävää: Granlund on tehnyt kolmeen Staalin kanssa pelaamaansa otteluun uskomattomat tehot 4+4. 25-vuotias suomalainen teki heti ensimmäisessä ottelussaan Staalin rinnalla 2+2 ja sama tapahtui nyt siis myös kolmannessa pelissä.

Viime yönä Staalin (3+2) ja Granlundin hurjan vireen kohteeksi joutui St. Louis Blues, kun Wild höykyytti nuottipaitoja kotonaan lukemin 8-3. Granlund iski ensiksi joukkueensa toisen ja kolmannen maalin avauserässä sekä syötti kuuden ja kahdeksannen osuman.

Granlindilta irronneista maaleista toinen oli silmiä hivelevää katsottavaa, sillä hän otti maalinedustalla kiekon rinnalla haltuun ja löi sen ilmasta Jake Allenin selän taakse.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Vauhdissa oli myös Granlundin ja Staalin ketjun kolmas lenkki, Zucker, sillä hän tehtaili ottelussa pisteet 1+4. Kolmikko valittiinkin ottelun tähdistöksi: ykkönen oli Staal, kakkonen Zucker ja kolmonen Granlund.

Myös Mikko Koivu pääsi ottelussa tehopisteille – ensimmäistä kertaa sitten ketjumuutosten – kun hän iski Wildin viidennen maalin ja syötti seitsemännen. Ylipäätään suomalaiskonkari päätti neljän ottelun mittaisen pisteettömän putkensa.

Suomalaiskaksikosta Granlund on iskenyt nyt kuluvalla kaudella 58 otteluun tehot 19+34=53. Koivun vastaava saldo 63 pelaamastaan ottelusta on puolestaan 10+23=33.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018