Video: Harri Pesonen veivasi upean rankkarimaalin Sveitsissä

Harri Pesonen veivasi upean rankkarimaalin Sveitsissä
Harri Pesonen viimeisteli hienon rankkarimaalin Ambri-Piottan verkkoon sunnuntaina.

Harri Pesonen iski upean maalin, kun hänen edustama Langnau kärsi 4-2 tappion Ambri-Piottan vieraana sunnuntaisessa Sveitsin liigan ottelussa.

Pesosen maali kavensi lukemiksi 3-2 vain vajaat kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Langnaun loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi, sillä isäntien Marco Müller niittasi kiekon viimeisellä minuutilla tyhjään rysään.

Viimeisistä pudotuspelipaikosta vääntävän Langnaun ja kohti karsintoja ajautuvan Ambri-Piottan ottelussa nähtiin useampi mielenkiintoinen nimi. Esimerkiksi Langnaun avausmaalin iski alkukaudella Rauman Lukossa pahasti flopannut Eero Elo, joka pelasi seurassa myös edelliset kaksi ja puoli kautta. Pesonen keräsi syöttöpisteen Elon maaliin.

Yksi kotijoukkueen onnistujista sen sijaan oli tehot 0+3 kasannut italialais-kanadalainen puolustaja Nick Plastino, joka juhli keväällä 2016 Suomen mestaruutta Tampereen Tapparan riveissä.

Urallaan 321 NHL-ottelua ja parhaimmalla kaudellaan 46 pistettä tehnyt Ambri-Piottan kanadalaislaituri Matt D´Agostini puolestaan iski tehot 2+1.

Langnaun ykköstähdeksi noussut Pesonen on 31-vuotias hyökkääjä, joka pelaa Sveitsissä jo kuudetta kauttaan. Ensimmäiset neljä kautta hän vietti Lausannessa ja nyt on menossa toinen sesonki Langnaun tiikeripaidassa.

Tällä kaudella 39 ottelussa yhtä monta tehopistettä kerännyt Pesonen muistetaan myös viime kevään MM-kisoista, joiden päätteeksi hän pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta muiden Leijonien kanssa. Pesonen iski finaalissa kultamitalin lopullisesti ratkaisseen 3-1 maalin Kanadan verkkoon päätöserän lopulla.

Harri Pesonen näytti pehmeitä käsiään NLA:ssa

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – –

LUE MYÖS: Lukko liittää huikeassa putkessa – JYP lähellä surkeaa seuraennätystä

LUE MYÖS: Kaapo Kähkösen huikea ilta: nollapeli ja seuraennätys!