VIDEO: Mika Niemi sankarina – näin Jokerien dramaattinen voitto ratkesi!

Jokerien voittomaali viidennessä jatkoerässä oli Mika Niemen käsialaa.
Jokerien voittomaali viidennessä jatkoerässä oli Mika Niemen käsialaa.

KHL:ssä tehtiin torstaina, tai itse asiassa torstain ja perjantain välisenä yönä, historiaa, kun Jokerien voitto CSKA Moskovasta ratkesi vasta viidennessä jatkoerässä.

KHL:n pudotuspelisarjassa Moskovan CSKA:n ja Helsingin Jokerien välillä päästiin todistamaan historiallista hetkeä, sillä joukkueet pelasivat viidennessä kohtaamisessaan jääkiekkoa yli seitsemän erän verran.

Toisin sanoen kyseessä oli KHL:n historian pisin ottelu, joka ratkesi ajassa 142:09, kun Jokerien Mika Niemi pääsi iskemään lähietäisyydeltä ottelun voittomaalin.

Niemi oli maalinsa jälkeen niin väsynyt, ettei hän äitynyt kaukalossa mihinkään villeihin voitonjuhliin, vaan nosti ainoastaan maltillisesti käden pystyyn voiton merkiksi.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Väsymys näkyi yhtälailla myös Niemeä tilanteessa puolustaneen Artyom Blazhiyevskyn tekemisessä, sillä hän ylipelasi tilanteen pahasti ja lopulta lensi rähmälleen, jättäen Niemen nokatusten maalivahti Ilya Sorokinin kanssa.

– Lepistö antoi hyvän syötön viivasta ja sitten mä käännyin ja tein maalin, kuuluivat Niemen kommentit voittomaalista Jokerien YouTube-kanavalla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Siinä, missä Niemi iski ratkaisevan osuman ja sitä kautta päätti ottelun, helsinkiläisten maalilla torjunut Karri Rämö piti pelin käynnissä kerta toisensa jälkeen. CSKA olisi nimittäin voinut ratkaista ottelun monen monta kertaa, mutta kokenut suomalaisvahti pysäytti ottelussa uskomattomat 83 laukausta.

Paljon ottelun kulusta kertookin se, että laukaukset menivät kotijoukkueena toimineen CSKA:n hyväksi murhaavasti 84-48.

Joukkueille jää äärimmäisen lyhyt aika toipua tästä erittäin raskaasta ottelusta, sillä ottelusarjan kuudes peli mitellään jo lauantaina, kun sarja palaa takaisin Helsinkiin.

Jokeri-leirissä asia ei kuitenkaan huoleta, vaan ratkaisuosuman iskenyt Niemi uskoo tappion painavan nimenomaan moskovalaisten puolella – olihan ottelusarja katkolla nimenomaan CSKA:lle.

– Kyllähän se tuntuu, mutta voin kertoa, että vielä enemmän se tuntuu siellä vastustajan leirissä; häviää tuon pelin ja joutuu vielä lähteä Helsinkiin. Se on kova paikka.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!