VIDEO: Jonathan Toews osoitti nerokkuuttaan – ovela esityö Chicagon avausmaaliin

Jonathan Toews osoitti oveluuttaan Chicago Blackhawksin iskemässä 1-0-maalissa.
Jonathan Toews osoitti oveluuttaan Chicago Blackhawksin iskemässä 1-0-maalissa.

Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on monessakin mielessä joukkueelleen kaikki kaikessa – ennen kaikkea johtajana.

29-vuotiasta Jonathan Toewsia ei tunneta minään varsinaisena kynäilijänä, mutta sen sijaan oveluutta häneltä löytyy vaikka millä mitoin.

Tästä saatiinkin oiva esimerkki viime yönä, kun Toews oli alustamassa joukkueensa 1-0-johtomaalia New York Rangersin vieraana. Hän oli selkä maaliin päin, mutta siitäkin huolimatta hän tiesi, missä ketjukaveri Vinnie Hinostroza liikkui.

Lopulta, kun hetki oli oikea, Toews pelasi kiekon omista puikoistaan maalin edustalle, eikä valtaosan kuluvasta kaudesta AHL:ssä viettäneellä Hinostrozalla ollut muuta vaihtoehtoa kuin iskeä kiekko Henrik Lundqvistin selän taakse.

Kolme Stanley Cupia urallaan voittanut kanadalaissentteri onkin roolimalli parhaasta päästä nuorille Blackhawks-hyökkääjille, kuten Hinostrozalle, jotka pyrkivät luomaan NHL-uraa.

Toewsin maalissa osoittamaa oveluutta ei aivan jokaiselta kaverilta nähdä – edes NHL-tasolla – vaikka itsessään kyse ei ollut teknisesti mistään vaikeasta suorituksesta. Sen sijaan kyse oli hoksottimista ja Toewsin tietokone raksuttaa moniin pelaajiin verrattuna eri ”leveleillä”.

Blackhawks voitti ottelun lopulta 4-2-lukemin. Hinostrozan lisäksi joukkueelta onnistuivat maalinteossa Nick Schmaltz, Patrick Sharp sekä joukkueensa neljännen maalin tyhjiin iskenyt Toews.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa Toewsin alustuksen TÄÄLTÄ.

Muut NHL-uutisemme löydät TÄMÄN LINKIN takaa.