VIDEO: Joonas Donskoi rikkoi 30 pisteen rajan – kaunisteli samalla maaliennätystään

Joonas Donskoi on kiittänyt saamastaan vastuusta San Jose Sharksin uudessa ykkösvitjassa.
Joonas Donskoi on kiittänyt saamastaan vastuusta San Jose Sharksin uudessa ykkösvitjassa.

San Jose Sharksin suomalaislaituri Joonas Donskoi on jättänyt vaikean viime kauden taakseen ja palannut takaisin vanhalle tutulle tasolleen.

Joonas Donskoi koki viime kaudella niin sanotun toisen vuoden kirouksen, kun peli ei asettunut millään uomiinsa – ei ainakaan niissä määrin, mitä NHL-tulokaskaudella.

Sen sijaan kuluvalla kaudella Donskoi on palannut tasolleen. Hän on monipuolisuutensa ansiosta seilannut ykkös- ja nelosketjun väliä, pelaten lähes jokaisessa mahdollisessa roolissa, ja pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin.

Aivan viime aikoina pistetahti on kuitenkin kiihtynyt selkeästi ja se on ollut toimivien ketjukemioiden ansiota. 25-vuotias suomalaislaituri on nimittäin löytänyt itselleen pysyvän tontin joukkueensa ykkösketjusta, Joe Pavelskin ja NHL Trade Deadlinella hankitun Evander Kanen rinnalta, ja esimerkiksi viimeiseen kuuteen otteluun hän on tehnyt pisteet 2+4.

Donskoi onnistui myös viime yönä, kun San Jose Sharks kaatoi kotonaan Detroit Red Wingsin lukemin 5-3. Hän onnistui maalinteossa avauserässä aikaan 10:55, kun hän iski Pavelskin ja Kanen esityöstä joukkueensa 1-1-tasoituksen upean pelinkäännön ansiosta.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Samalla Donskoi puhkoi maalillaan 30 tehopisteen rajapyykin toista kertaa NHL-urallaan, minkä lisäksi hän myös kaunisteli maaliennätystään, joka on nyt 13 maalia. Kaiken kaikkiaan Donskoi on tehnyt kuluvalla kaudella 61 pelaamaansa otteluun tehot 13+17=30.

Sharksin osalta muista maaleista vastasivat Eric Fehr, Kevin LabancTimo Meier ja Chris Tierney. Vierailta maaliverkkoja heiluttelivat puolestaan Trevor Daley, Gustav Nyquist sekä Henrik Zetterberg.

Ottelun tehokkain pelaaja oli vieraiden kaikki kolme osumaa syöttänyt Tyler Bertuzzi.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Alexander Ovechkin 2, Patrik Laine 1 – Laine ohitti Wayne Gretzkyn