VIDEO – U20 MM-kisat: Finaali sai mielettömän draamankaaren – Kanada ratkaisi loppuhetkillä

Kanada on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2018.
Kanada on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2018.

U20 MM-kisat ovat nyt päätöksessään ja maailmanmestariksi kruunattiin Kanada, joka kaatoi MM-finaalissa Ruotsin numeroin 3-1.

Vaikka finaali ei tarjonnut kuin neljä maalia, joista kaksi syntyi päätöserässä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ottelussa riitti.

Ottelun avauserä oli Juniorkronornan hallintaa ja joukkue veikin ottelun laukaukset nimiinsä lukemin 16-9. Se ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan taikauskoisuudellaan turnauksessa hämmentänyttä Carter Hartia (katso video täältä) ja näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Finaalin avausmaalia ei tarvinnut odottaa enää kuitenkaan pitkään, sillä ajassa 21:49 Dillon Dubé siirsi Kanadan 1-0-johtoasemaan.

Ruotsi puolestaan avasi maalitilinsä turnauksen loppuhuipentumassa aikaan 33:07, ja kuinkas muuten kuin alivoimalla – asialla oli Tim Söderlund.

Juniorkronornan alivoimatekeminen ihastutti läpi turnauksen, sillä sen maaliero miehen vajaalla pelattaessa oli koko turnauksen osalta uskomaton 4-4. Joukkue iski muun muassa välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan kaksi maalia alivoimalla.

Ottelun päätöserää kohden lähdettiin tilanteessa 1-1, kun lisäosumia ei enää nähty. Ottelu näyttikin etenevän vääjäämättä kohti jatkoaikaa, kun tilanne taululla oli vielä kaksi minuuttia ennen loppua 1-1.

Juniorkronornan saamat kyseenalaiset jäähyt erän loppupuolella kuitenkin käänsivät hallinnan Kanadalle ja lopulta se konkretisoitui tasaviisikoin, kun Tyler Steenbergen kävi iskemässä aikaan 58:21 ottelun voitto-osuman.

Lopulta Alex Formenton iski 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin ja näin ollen Kanada kruunattiin vuoden 2018 nuorten maailmanmestariksi.

Ottelun tilastot pääset tarkastamaan TÄÄLTÄ.

Kaiken mahdollisen nyt päättyneestä alle 20-vuotiaiden MM-turnaukset löydät puolestaan TÄMÄN LINKIN takaa.