VIDEO: Leijonat hävisi Tre Kronorille – 20 vuoden mittainen piina jatkuu!

Leijonat ei ole onnistunut kaatamaan Tre Kronoria olympialaisissa sitten vuoden 1998.
Leijonat ei ole onnistunut kaatamaan Tre Kronoria olympialaisissa sitten vuoden 1998. Kuva: Getty Images

Tre Kronor kaatoi Leijonat tasaisen ottelun päätteeksi numeroin 3-1. Yksi isosti keskustelua aiheuttanut asia oli myös ottelun tuomarilinja.

Suomi ja Ruotsi tarjoilivat katsojille ottelun, jossa ei juuri maalintekopaikoilla mässäilty. Sen sijaan kaukalossa nähtiin erittäin tasainen ja tarkkaavainen ottelu, jossa mitään ei saanut ilmaiseksi.

Lopulta Ruotsi kuitenkin oli hieman parempi maalien merkeissä ja voitti ottelun numeroin 3-1.

Erittäin valitettava seikka itse ottelun kannalta oli se, että tuomarien linja tuntui olevan epäselvä jokaiselle – jopa heille itselleen – ja ottelussa nähtiin useita erittäin kyseenalaisia jäähyjä; molempiin suuntiin.

1. Erä: Tre Kronor sateli ehdot – olisi voinut olla pahemminkin

Suomen ja Ruotsin välisen ottelun ensimmäinen erä oli etenkin alun osalta jälkimmäisenä mainitun hallintaa.

Erätauolle poistuttiinkin Tre Kronorin ansaitussa 1-0-johtoasemassa, joskin tilanne olisi voinut olla pahempikin. Ruotsi nimittäin teki ottelun avauserässä toisenkin maalin, mutta se hylättiin Suomen onneksi korkeana maalina, vaikka se ei sitä osumahetkellä ollutkaan.

Ruotsin maalista vastasi läpiajon päätteeksi Anton Lander ja se syntyi aikaan 14:53.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Suomella oli toki myös omat mahdollisuutensa – etenkin Joonas Kemppaisella – mutta kiekko pomppi juuri väärällä tavalla kajaanilaiselle.

2. Erä: Vihdoin, Joonas! Vihdoin!

Leijonat sai ottelun toiseen erään lähestulkoon täydellisen alun, kun Joonas Kemppainen sai iskettyä kiekon kirjaimellisesti maaliviivalta sisään.

Toki Miika Koiviston yritys olisi todennäköisesti mennyt ilman Kemppaistakin sisään, mutta parempi ottaa varman päälle.

Toisen erän aikana erittäin heppoiset jäähyt sekoittivat hieman Leijonien vahvaa virettä ja ainakin kaksi niistä oli sellaisia, joita ei välttämättä olisi tarvinnut viheltää. Ne siis tasoittivat keskimmäisen kaksikymppisen kulkua, joskin Suomi oli toisessa erässä se vahvempi osapuoli.

3. Erä: Täyttä kyttäilyä – ratkaisu juuri sillä tavalla kuin sopii olettaa!

Mikäli ottelu olisi päättynyt tasapeliin, olisi sekä Suomi että Ruotsi ansainnut paikan suoraan puolivälierissä. Sen mukaista oli myös päätöserän pelaaminen, kun tilanne taululla oli 1-1 ja varsinaisia vaarallisia maalintekopaikkoja ei nähty.

Vaan maali kuitenkin nähtiin ja se syntyi Tre Kronorin toimesta. Johan Fransson ampui viivasta ja lopulta Patrik Zackrisson pääsi aivan liian vapaasti iskemään irtokiekon maaliin.

Kaiken kaikkiaan johtomaali, ja samalla myös ottelun voittomaali, oli juuri sellainen kuin tällaiselle erälle ja ottelulle sopii olettaa.

Suomelle tarjottiin vielä ottelun lopussa oiva mahdollisuus tulla ylivoimalla rinnalle, mutta maalinteossa ei onnistuttu ja näin ollen Tre Kronor aiheutti Leijonille olympiaturnauksen avaustappion.

Tre Kronor sinetöi lopulta tyhjään maaliin loppulukemat 3-1, kun Oscar Möller toimitti kiekon tyhjään maaliin.

Tappio tarkoitti myöskin sitä, että Suomi ei ole onnistunut kaatamaan Ruotsia edelleenkään olympialaisissa sitten Naganon ja vuoden 1998 olympialaisten.

Samalla häviö Ruotsille tarkoitti sitä, että Suomi joutuu pelaamaan ylimääräisen pudotuspeliottelun, kun Kanada kaatoi toisessa lohkossa Etelä-Korean lukemin 4-0. Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussaan juuri Etelä-Korean.

Suosittelemme myös:
KUVA: Mediajätti NBC:ltä koominen virhe – Suomi sekoitettiin Etelä-Koreaan!