VIDEO: Leijonat ”jalkapallolukemin” kotimatkalle – Saksa shokeerasi Tre Kronorin!

Leijonat koki saman pettymyksen kuin vuonna 2002 Salt Lake Cityssä.
Leijonat koki saman pettymyksen kuin vuonna 2002 Salt Lake Cityssä. Kuva: Getty Images

Hallitseva olympiavoittaja Kanada passitti Leijonat kotimatkalle ”jalkapallolukemin”, kun ottelu näiden kahden joukkueen välillä päättyi lukemin 1-0.

Suomen ja Kanadan välinen avauserä oli maaliton ja maalintekopaikkoja nähtiin äärimmäisen vähän.

Sen sijaan toisessa erässä ottelu kääntyi vahvasti vaahteranlehtipaidoille. Peli oli kokonaisvaltaisesti avoimempaa, mutta Kanada vei siis ottelua, mistä kertovat myös laukaukset, jotka menivät hallitsevalle olympiavoittajalle peräti 18-10.

Leijonien kävi kuitenkin kiittäminen Mikko Koskista, joka piti joukkonsa ehdottomasti mukana taistelussa välieräpaikasta.

Lopulta ratkaisu nähtiin heti päätöserän alkajaisiksi. Eric O’Dell kaivoi aloitusvoiton alaspäin ja Maxim Noreau tälläsi kiekon suoraan ”syötöstä” Koskisen vartioiman maalin ylänurkkaan.

Tämän jälkeen Kanada jäädytti jopa mestarillisesti ottelun, ja samalla Suomen kirin, eikä toisen erän alussa loukkaantuneen Ben Scrivensin tilalle luistellutta Kevin Poulinia päästy testaamaan tosissaan missään vaiheessa.

Näin ollen Kanada marssi välieriin, jossa se jatkaa olympiavoittonsa puolustamista. Leijonat sen sijaan jäi mitalipelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002, jolloin sen kohtalona oli pudota niin ikään maalin erolla Kanadalle.

Suomen ja Kanadan välisen puolivälieräottelun tilastot löydä TÄÄLTÄ.

Tre Kronor ”valkovenäläisillä” uudelleen

Samaan aikaan Suomen ottelun kanssa pelattiin myös Ruotsin ja Saksan välinen puolivälierä ja siinä nähtiin todella jättimäinen yllätys.

Tästä saatiin merkit jo avauserässä, kun Saksa karkasi 2-0-johtoon ja kolmannen erän puolivälin tuntumassa joukkue siirtyi Ruotsin kavennusmaalin jälkeen 3-1-johtoon.

Tre Kronor hivuttautui kuitenkin vain 1:07 Saksan 3-1-osuman jälkeen maalin päähän ajassa 51:37 ”hannuhanhet” tälläsivät taululle tasoitusmaalin.

Lopulta kuitenkin sensaatio oli valmis, kun ottelu siirtyi jatkoajalle ja siellä Saksan Patrick Reimer taikoi upean yksilösuorituksensa päätteeksi kiekon Viktor Fasthin selän taakse.

Tappiota Saksalle onkin jo ehditty verrata vuoteen 2002 ja Salt Lake Cityyn, kun Tommy Salon hörppäys maksoi Tre Kronorille välieräpaikan Valko-Venäjän järjestellessä jättiyllätyksen niin ikään numeroin 4-3.

Välieräparit ovat näiden tuloksien myötä:

Tshekki – Venäjän olympiaurheilijat
Kanada – Saksa

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018