VIDEO: Leijonat upeaan avausvoittoon! Eeli Tolvanen ehdoton ykköstähti

Leijonat juhli voittoa Pyeongchangin olympiaturnauksen avausottelussaan.
Leijonat juhli voittoa Pyeongchangin olympiaturnauksen avausottelussaan. Kuva: Getty Images

Siinä, missä Yhdysvallat ja Venäjän olympiaurheilijat konttasivat pahemman kerran olympia-avauksissaan, Leijonat kesti Eeli Tolvasen johdolla paineet.

Kun Yhdysvallat ja Venäjän olympiaurheilijat menettivät omissa olympia-avauksissaan johtoasemansa, häviten lopulta ottelunsa, aiheutti se melkoisia kysymysmerkkejä myös Leijonien ympärille.

Huoli oli kuitenkin turhaa, sillä Suomi marssi ottelussa vakuuttavasti 5-2-voittoon.

1. Erä: Sami Lepistön hurja pommi

Leijonat sai Pyeongchangin olympiaturnaukseen erittäin vapauttavan alun. Saksan Yasin Ehliz lähti jo vajaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen kaksiminuuttiselle ja Leijonat iski.

Ylivoima ehti pyöriä hieman yli minuutin verran, kunnes akselilla Sami LepistöPetri KontiolaEeli Tolvanen nähtiin yksinkertainen, mutta kaunis ylivoimakuvio, jonka päätteeksi Lepistön hurja pommi painui saksalaismaalin kattoon.

Saksa kuitenkin tuli otteluun mukaan, niin ikään ylivoimalla, kun Jani Lajunen istui 2+2 minuutin jäähyä korkeasta mailasta. Saksalaisten avausmaalista vastasi Brooks Macek, joka osui lähes 800 NHL-ottelua pelanneen Christian Ehrhoffin esityöstä.

Ajassa 15:30 Mika Pyörälä kuitenkin osoitti, miksi hän on mukana Leijonien joukkueessa: Berniä seuratasolla edustava, ja ensi kaudeksi takaisin Ouluun huhuiltu, konkarihyökkääjä iski maalinedushässäkän päätteeksi kiekon saksalaisten rysään ajassa 15:30.

2. Erä: Kukko-Lasse ja Tolvas-Eeli

Lopulta ottelu ratkesi aivan toisen erän lopulla, kun Leijonat iski kiekon reippaan minuutin aikana kahdesti Saksan maaliin.

Maaleista ensimmäinen syntyi ylivoimalla aikaan 37:22, kun Eeli Tolvanen tälläsi kiekon voimalla Danny aus den Birkenin selän taakse…

..ja ajassa 38:43 Lasse Kukkonen iski olympiauransa ensimmäisen maalin, vieden Leijonat 4-1-johtoon.

Tolvaselle maali oli satavarmasti todella helpottava, sillä se oli suomalaisnuorukaisen ensimmäinen maali aikuisten tasolla kahteen ja puoleen kuukauteen. Selästä lähti siis satavarmasti melkoinen apina.

Tarkalleen ottaen Tolvanen oli viimeksi onnistunut maalinteossa KHL:ssä 24. marraskuuta, joten hän päätti maalillaan 18 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

3. Erä: Ylimääräisiä sydämentykytyksiä – murhaava ylivoima

Leijonien alku päätöserään oli tismalleen sitä, mitä ei tilattu. Miro Heiskasen harhasyöttö päätyi omassa päässä suoraan puolustaja Frank Hördlerin lapaan ja tämä toimitti pelivälineen ajassa 41:51 onnekkaasti Atte Ohtamaan kautta maaliin.

Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi Saksan haltuun ja päätöserän ensimmäinen kymmenminuuttinen vietettiin isoilta osin Suomen päässä.

Jäähyily kävi kuitenkin tänään todella kalliiksi Saksalle, sillä Ehliz otti ajassa 52:27 kaksiminuuttisen ja sen seurauksena Leijonat iski jo illan kolmannen ylivoimaosumansa. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Joonas Kemppainen, joka saalisti ottelun toisen tehopisteensä (1+1). Syöttäjinä olivat Tolvanen (1+3) ja Lepistö (1+1).

Suomen 5-2-maalin jälkeen Saksa sai luotua vielä joitain tilanteita, mutta mitään sen vaarallisempaa ei nähty ja näin ollen lukemat säilyivät ennallaan loppuun saakka.

Ottelun tarkemmat tilastot pääset katsomaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Agentti vahvisti: Henrik Haapala palaa Tapparaan, on jo Suomessa!