VIDEO: Roberto Luongo liikuttui – koskettava puhe kouluammuskelussa menehtyneille

Roberto Luongon puhe sai kovimmankin kaverin liikuttumaan.
Roberto Luongon puhe sai kovimmankin kaverin liikuttumaan. Kuva: Getty Images

Floridassa kunnioitettiin viime yönä, Panthersin ja Washington Capitalsin ottelun alla, Parklandin kouluammuskelussa menehtyneitä uhreja sekä heidän omaisiaan.

Ystävänpäivänä tapahtuneessa Parklandin kouluammuskelussa menehtyi yhteensä 17 ihmistä, joista osa oli opettajia ja osa lapsia.

Florida Panthersin ja Washington Capitalsin välisessä viime yön ottelussa kunnioitettiin näitä uhreja, sekä heidän omaisiaan. Esimerkiksi laidoissa ei nähty minkäänlaisia mainoksia ja lisäksi Roberto Luongo piti tunteikkaan puheen uhrien muistoksi.

Kokenut kanadalaisvahti oli läpi puheensa hyvin liikuttuneessa tilassa, kuten olivat myös monet muut Panthersin pelaajat sekä paikalle saapunut yleisö.

– Asun Parklandissa, olen asunut siellä viimeiset 12 vuotta, vaimoni on sieltä kotoisin, lapseni käyvät siellä koulua ja rakastan sitä kaupunkia. Aion urani jälkeen asettua sinne loppuelämäkseni.

– Viime viikolla oli ystävänpäivä ja olin Vancouverissa. Me kaikki tiedämme, mitä tapahtui ja minulle oli todella vaikeaa olla länsirannikolla, koska en voinut olla suojelemassa perhettäni.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Luongo paaluttikin sitä, että asiat eivät voi jatkua nykyisellään, vaan toimiin on ryhdyttävä.

– Yhdenkään lapsen ei kuuluisi koskaan kokea mitään sellaista ja meidän on aika yhteisönä ryhtyä toimiin. Liika on liikaa – meidän on ryhdyttävä toimiin.

– Uhrien omaiset – sydämemme ovat murtuneet puolestanne. Ei tässä oikein pysty sanoa mitään. Tämä on sydäntäsärkevää ja te olette ajatuksissamme joka päivä. Tietäkää siis, että olemme käytettävissänne, mitä ikinä tarvitsettekaan. Yritetään siis jatkaa yhdessä eteenpäin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Loppuun kokeneella kanadalaisvahdilla oli vielä kaksi erittäin tärkeää asiaa sanottavanaan.

– Vielä kaksi asiaa: Te, koulun opettajat – te olette sankareita suojellessanne lapsia. Osa heistä ei selvinnyt, kun he tekivät kaikkensa suojellakseen lapsia; sitä on sankaruus.

– Toinen asia, jonka haluan sanoa: olen katsonut uutisia ja nähneet, mitä Douglasin koulun oppilaat ovat tehneet. Ja olen todella ylpeä teistä. Te olette rohkeita. Te olette inspiraatio meille jokaiselle ja te annatte meille toivoa tulevaisuuteen, Luongo päätti puheensa.

Itse ottelu päättyi Panthersin 3-2-voittoon, kun Nick Bjugstad tasoitti ensiksi Aleksander Barkovin syötöstä ajassa 56:18 ja vain 20 sekuntia ennen päätössummeria Vincent Trocheck iski voittomaalin ylivoimalla.

Tämä voitto meni eittämättä Parklandin kouluammuskelun uhreille.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018