VIDEO: Coloradossa lentokelit – Mikko Rantasella 4 tehopisteen ilta!

Mikko Rantasella on nyt kasassa jo yli 60 tehopistettä kuluvan kauden osalta.
Mikko Rantasella on nyt kasassa jo yli 60 tehopistettä kuluvan kauden osalta.

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantasella oli meno päällä, kun Colorado Avalanche tyrmäsi kotonaan vieraakseen saapuneen Minnesota Wildin.

Colorado Avalanchen ja Minnesota Wildin väliset ottelut ovat aina todella kiihkeitä. Niitä voidaankin pitää ikään kuin paikallispeleinä, joita kumpikaan joukkue ei halua missään nimessä hävitä.

Vaan nyt Wild hävisi, ja pahasti. Avalanche nimittäin takoi kiekon peräti seitsemän kertaa vieraiden verkkoon ja ottelu päättyi denveriläisten eduksi tylysti numeroin 7-1.

Joukkueen tehokkaimpina niminä häärivät jälleen tutut nimet: Nathan MacKinnon takoi ottelussa tehot 2+3 ja tutkapari Mikko Rantanen 1+3.

Avalanche aloitti maalitehtailun avauserän puolivälin tuntumassa, kun Gabriel Landeskog ja MacKinnon heiluttelivat maaliverkkoja. Rantanen toimi näissä molemmissa maaleissa ykkössyöttäjänä ja niistä jälkimmäinen syntyi ylivoimalla.

Toisessa erässä Avalanche osui puolestaan neljästi, kun Tyson Barrie, MacKinnon, Carl Söderberg ja Rantanen kävivät kukin vuorollaan iskemässä kiekon Wildin verkkoon.

Maalinsa lisäksi Rantanen syötti myös joukkueensa kolmannen osuman, toimien jälleen ykkössyöttäjänä.

Wild onnistui iskemään ainokaisensa aikaan 37:07, kun Mikko Koivu osui Zach Parisen ja Mikael Granlundin esityöstä.

Kavennusmaali jäi kuitenkin vain todella laihaksi lohduksi ja loppulukemat 7-1 taululle iski päätöserässä Matt Nieto.

Pisteidensä ansiosta Mikko Rantasella, joka valittiin Wild-ottelun kakkostähdeksi, on nyt 60 tehopisteen rajapyykki rikottuna ensimmäistä kertaa hänen NHL-urallaan. 21-vuotias suomalainen onkin takonut kuluvalla kaudella 62 otteluun upeat tehot 21+42=63.

Rantanen kiilasi tehopisteillään suomalaisten pistepörssissä ohi Aleksander Barkovin, joka teki viime yönä yhden maalin. Eroa kaksikon välillä on pisteen verran.

Suomalaisten pistepörssin löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018