Naisten olympiafinaali huikea trilleri – USA:n 20 vuoden kirous päättyi rankkareilla!

Naisten finaali Pyeongchangin olympialaisissa päättyi Yhdysvaltain juhliin.
Naisten finaali Pyeongchangin olympialaisissa päättyi Yhdysvaltain juhliin. Kuva: Getty Images

Naisten olympiaturnaus sai huikean päätöksen, kun Kanadan ja Yhdysvaltain välinen olympialaisten finaali venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Kanada ja Yhdysvallat osoittivat Pyeongchangin olympiafinaalissa sen, miksi muilla mailla on vielä pitkä matka näiden kahden maan tasolle naisjääkiekossa.

Kamppailu kaukalossa oli äärimmäisen vauhdikasta, peli oli taktisesti fiksua, yksilötaitoa oli vaikka muille jakaa ja peli oli niin fyysistä kuin se vain naisten jääkiekossa voi olla.

Ja myös maaleja nähtiin.

Ensimmäisessä erässä täysosumia syntyi yksi, kun Yhdysvallat hyödynsi erän kolmannen ylivoimansa aikaan 19:34, Hilary Knightin heiluttaessa maaliverkkoja Shannon Szabadosin selän takana.

Toisessa erässä Kanada puolestaan varasti show’n, kun ensiksi Haley Irwin tasoitti aikaan 22:00 ja vajaata viittä minuuttia myöhemmin kapteeni Marie-Philip Poulin vei vaahteranlehtipaidat johtoon.

Ottelun päätöserään lähdettiin siis Kanadan 2-1-johtoasemassa ja hyvin pitkään näytti siltä, että se saattaa jopa kestää loppuun saakka. Lopulta Yhdysvallat nousi kuitenkin rinnalle, kun Jocelyne Lamoureux-Davidson tasoitti ottelun aikaan 53:39.

Tasoitusmaaliin päti vanha lainalaisuus ”jos et itse tee, kaveri tekee”, sillä maalia edelsi Kanadan loistava maalintekopaikka toisessa päässä kaukaloa.

Yhdysvaltain tasoitusmaalin myötä ottelu eteni jatkoerään. Se oli hyvin pitkälti Yhdysvaltain hallintaa, kuten ottelun kolmaskin erä, mutta lähempänä voittoa oli Kanada, joka sai kiekon aivan jatkoerän lopulla – ylivoimaa pelatessaan – tolppaan ja samalla myös maaliviivan tuntumaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ratkaisua ei kuitenkaan nähty ja ottelulle saatiin todella dramaattinen loppu, kun finaali eteni aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Lopulta mestarin nimi saatiin selville, sillä kun Yhdysvallat onnistui voittolaukauksilla kolmesti ja Kanada vain kahdesti, oli homma paketissa ja Yhdysvallat mestari.

Tokikaan voittolaukauksilla ei riittänyt viisi yrittäjää per joukkue, vaan mestarin nimi ratkesi vasta kuudensilla laukojilla.

Voitollaan Yhdysvallat, joka on hallinnut viime vuosina MM-kisoja, päätti peräti 20 vuoden mittaisen olympiakirouksensa. Maa oli voittanut naisten jääkiekossa olympiakultaa edellisen kerran vuonna 1998 – siis 20 vuotta sitten.

Näin ollen naisten olympiaturnaus vuosimallia 2018 on paketissa ja mitalikolmikko on siis Yhdysvallat, Kanada ja Suomi.

Finaaliottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018