VIDEO – U20 MM-kisat: Nuoret Leijonat sai täydellisen lahjan – Slovakia ”soosasi” kiekon nolosti omaan maaliin

Nuorten Leijonien ja Slovakian välinen ottelu ratkesi lopulta varsin erikoiseen omaan maaliin.
Nuorten Leijonien ja Slovakian välinen ottelu ratkesi lopulta varsin erikoiseen omaan maaliin.

Nuoret Leijonat otti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa erittäin tärkeän voiton, kun se kaatoi Slovakian lukemin 5-2.

Mikään läpihuutojuttu pelistä ei missään mielessä tullut, vaan itse asiassa Slovakia hallitsi hienokseltaan avauserän tapahtumia ja loi siten myös paremmat maalintekopaikat. Suomi välttyi kuitenkin takaiskuilta ja näin ollen erätauolle lähdettiin lukemista 0-0.

Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Ajassa 27:02 Joona Koppanen iski ottelun avausmaalin ja vei siis Nuoret Leijonat 1-0-johtoon. Slovakian kuitti tuli kuitenkin reippaat seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Martin Bodak ohitti Ukko-Pekka Luukkosen.

Nuoret Leijonat sai kuitenkin täydellisen päätöksen erälle, kun Aapeli Räsänen teki pukukoppimaalin aikaan 39:02, ylivoimamaalin muodossa.

Päätöserässä Suomen tilanne parani entisestään, kun Aleksi Heponiemi siirsi mailan ja luistimen ”kauniilla” yhteistyöllä ajassa 46:23 joukkonsa kahden maalin johtoon.

Tilanne näytti siis hyvältä, mutta vain vajaat pari minuuttia myöhemmin Samuel Bucek, joka taiteili uskomattoman soolomaalin Yhdysvaltoja vastaan (katso maali täältä), toi Slovakian jälleen peliin mukaan.

Ajassa 52:36 tapahtuikin sitten jotain todella outoa ja samalla ottelun lopullinen ratkaisu.

Kuten Ylen kommentaattori Marko Tuulola sen sanoi, slovakkivahti Roman Durny vain nojaili oman pään aloituksessa jalkoihinsa ja kun joukkuekaveri Adam Ruzicka vei aloituksen Joni Ikosta vastaan satanolla, päätyi kiekko joukkueen omaan maaliin.

Oman maalin jälkeen Slovakian selkäranka katkesi lopullisesti ja otteluun tehot 1+1 tehnyt Markus Nurmi kävi vain vajaat pari minuuttia myöhemmin viimeistelemässä taululle 5-2-loppulukemat.

Yksi mielenkiintoinen seikka Suomen pelissä oli uusien ketjujen kokeileminen päätöserän aikana. Suomen valmennusjohto nosti Ikosen ykkösketjun keskelle ja siirsi tällä kaudella myös NHL:ää pelanneen Janne Kuokkasen kakkoseen sentteriksi. Tämä tuottikin heti tulosta Heponiemen maalin muodossa, sillä sen syötti Kuokkanen.

Ottelu itsessään ei ollut mitään jääkiekon riemujuhlaa, vaan hieman vaisua pelaamista molemmilta joukkueilta, huolimatta kohtalaisen isoista panoksista. Tämän myöns myös Kuokkanen, joka ei ollut kovinkaan tyytyväinen omiensa tekemiseen ottelun tauottua.

Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkon päätösottelussaan huomenna – siis uudenvuoden aattona – Yhdysvallat kello 23:00 alkaen. Panoksena ottelussa on lohkon kakkossija, jota ainakin tällä hetkellä hallussaan pitää Suomi.

Ottelun tarkemmat tilastot löydät tämän linkin kautta.