VIDEO: Valtaisa kuiva putki vihdoin ohi – Olli Määttä tälläsi voittomaalin!

Olli Määttä teki Toronto Maple Leafsia vastaan kuluvan kauden neljännen maalinsa.
Olli Määttä teki Toronto Maple Leafsia vastaan kuluvan kauden neljännen maalinsa.

Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä iski vasta kuluvan NHL-kauden neljännen maalinsa, joka oli samalla ottelun voittomaali.

Pittsburgh Penguinsia seuratasolla edustava Olli Määttä oli edellisen kerran onnistunut maalinteossa 16. joulukuuta pelatussa ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

Kuiva kausi oli siis venynyt yli kahden kuukauden ja peräti 25 ottelun mittaiseksi, kunnes hän sai viimein lauantain ja sunnuntain välisenä yönä punalamput laulamaan.

Määttä päätti maalittoman putkensa myös erittäin tärkeään paikkaan, sillä hän iski kiekon Toronto Maple Leafsin rysään ajassa 47:56. Osuma jäikin ottelun voittomaaliksi, sillä kyseessä oli 4-3-maalia ja ottelu päättyi lopulta 5-3.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Nuori suomalaispuolustaja oli ottelussa mukana myös pientä kuohuntaa aiheuttaneessa tilanteessa, joka pakotti Maple Leafsin Zach Hymanin pukukopin puolelle.

https://twitter.com/JeffVeillette/status/965050840116596736

Hyman totesi kuitenkin itse tilanteen jälkeen, ettei ole tyytyväinen tapahtuneeseen, mutta samalla sanoi Määtän yrittäneen vain pelata kiekkoa tilanteessa.

Olli Määttä on nyt summannut kuluvalla kaudella pelaamissaan 60 ottelussa tehot 4+20=24 ja hän on erittäin vaikean viime kauden jälkeen lähellä rikkoa piste-ennätyksensä (9+20=29), joka on hänen ensimmäiseltä NHL-kaudeltaan (2013-14).

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ottelussa tehtiin myös Penguins-historiaa, sillä joukkueen venäläistähti Evgeni Malkin tehtaili ottelussa tehot 1+2 ja nousi näin ollen vasta seuran historian neljäntenä pelaajana 900. runkosarjassa tehdyn tehopisteen kerhoon.

Samaiseen kerhoon kuuluvat ainoastaan Mario Lemieux, Sidney Crosby ja Jaromir Jagr.

Penguins, joka on vienyt nimiinsä Stanley Cupin kahtena viime keväänä putkeen, on ollut viime ajat ilmiömäisessä vedossa. Viimeisestä 20 ottelustaan pennsylvanialaiset ovat voittaneet peräti 15 ja joukkue on jäänyt ainoastaan neljästi tyystin sarjapisteittä.

Etenkin kotikaukalossa Penguinsin meno on ollut hurjaa, sillä se on voittanut PPG Paints Arenalla huimat 11 ottelua putkeen.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Nyt tekee pahaa katsoa – Jaromir Jagr sikailtiin sairaalakuntoon!