VIDEO: Ortio otti kantaa J-P Haatajan suihkukomennukseen – ”Olis joskus kiva nähdä tuomarin myöntävän, että sori mun moka”

Liigan tuomio tuli - Juha-Pekka Haataja pelikieltoon päätuomarin kaadosta

Helsingin IFK:n vieraspeli Mikkelin Jukureita vastaan sai erikoisen juonenkäänteen avauserässä, kun Juha-Pekka Haataja lensi suihkuun tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta.

Huimat 754 Liigan runkosarjaottelua pelannut Juha-Pekka Haataja tunnetaan kaukalossa pääosin melkoisena herrasmiespelaajana. Toisin sanoen hän ei juurikaan törkyile, saatika sitten kolaile erotuomareita.

Vaan Mikkelin illassa Haatajalle tapahtui mitä ilmeisimmin vahinko, kun hänen luistimensa osui ottelun toisena päätuomarina toimineen Timo Metsälän jalkoihin ja tämä lensi melkoisella puolivoltilla jään pintaan.

Kun Metsälä oltiin saatu kovan tärskyn jälkeen jalkeille, ja tuomari oli saanut palaverinsa pidettyä, Haatajalle tuli ankara ja samalla myös odotettu tuomio: hänelle tuomittiin suihkukomennus.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit käydä katsomassa sen myös TÄÄLTÄ.

IFK ei kuitenkaan joutunut tilanteessa niin sanotuksi sijaiskärsijäksi, vaan kyseessä oli henkilökohtainen jäähy, joka ei siis johda erikoistilanteeseen.

Haatajan toiminta tilanteessa on puhuttanut laajasti ja se on jakanut ihmiset oikeastaan kolmeen ryhmään: osa näkee Haatajan kimpaantuneen jostain aiemmasta tilanteesta ja kolanneen tahallisesti Metsälän, osan mielestä Haatajan luistelulinja oli harkitsematon ja siten tuomio oikea, ja osa puolestaan näkee tuomarin luistelleen suoraan IFK-pelurin luistelulinjalle.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ex-HIFK-vahti ja nykyisin SHL-seura Skellefteåssa torjuva Joni Ortio otti varsin kovin sanoin kantaa tilanteeseen henkilökohtaisella Twitter-tilillään, eikä hänen näkökantansa tilanteeseen jäänyt todellakaan epäselväksi.

– Olis joskus kiva nähdä tuomarin myöntävän, että sori mun moka, sen sijaan et heittää Haden puhtaasta vahingosta suihkuun, Ortio kommentoi.

HPK:ssa pelaava Janne Lahti sai hieman samankaltaisesta tilanteesta marraskuussa kolmen ottelun mittaisen pelikiellon, joten myös Haatajaa tulee mitä todennäköisimmin odottamaan ainakin jonkinlainen jälkikäteen tuomittava sanktio.

Mikäli haluat käydä katsomassa Lahden tilanteen, onnistuu se TÄMÄN LINKIN kautta.