VIDEO: Alexander Ovechkin 2, Patrik Laine 1 – Laine ohitti Wayne Gretzkyn!

Mikä pelinumero muodostaa NHL:n parhaan ketjun?
Mikä pelinumero muodostaa NHL:n parhaan ketjun? Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin Alexander Ovechkin ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine tarjoilivat yhdessä kolme osumaa viime yön NHL-kierroksella.

NHL:n maalipörssin jaetulta ykkössijalta otteluun lähteneet Alexander Ovechkin ja Patrik Laine olivat valokeilassa, kun Washington Capitals ja Winnipeg Jets ottivat mittaa toisistaan.

Sekä Ovechkin että Laine olivat tehneet 40 maalia ennen illan ottelua ja etenkin NHL:n viime viikon parhaaksi pelaajaksi valittu Laine oli täysin pysäyttämättömässä vedossa.

Vaan Ovechkin osoitti vielä ainakin symbolisesti, että valtikka on edelleen ”Aleksanteri Suuren” hallussa: hän nimittäin vei kaksikon kohtaamisen nimiinsä 2-1 ja Capitals voitti ottelun jatkoajalla 3-2.

Kokenut venäläistähti avasi maalinteon ylivoimalla aikaan 4:35 – kuinkas muuten kuin paraatipaikaltaan.

Vain hetkeä myöhemmin Nikolaj Ehlers toi kuitenkin vieraat tasoihin, mutta toisen erän alkajaisiksi Ovechkin oli jälleen asialla.

Päätöserässä oli puolestaan Laineen vuoro iskeä nimensä ottelun pöytäkirjoihin muutoinkin kuin vain kokoonpanojen muodossa, sillä hän naulasi joukkueensa 2-2-tasoituksen aikaan 45:02.

Ottelu eteni lopulta aina jatkoajalle saakka ja ottelutapahtumia hallinnut Capitals keräsi lopulta ansaitusti täyden pistepotin, kun Evgeny Kuznetsov pysäytti pelikellon voittomaalin merkiksi aikaan 64:11.

Ottelusta tuli myös historiankirjojen osalta varsin värikäs.

Ovechkin nousi kahdella maalillaan 600 runkosarjamaalin kerhoon ja hän on enää yhden maalin päässä kaikkien aikojen tilastossa sijaa 19 pitävästä Jari Kurrista.

Laineesta tuli puolestaan NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkain U20-pelaaja. Laine on nyt tehnyt NHL:ssä 77 maalia niin sanotusti teini-ikäisenä pelaajana ja hän jätti itsensä Wayne Gretzkyn sekä Brian Bellowsin listalla taakseen.

Samalla Laine venytti maaliputkensa kuuteen otteluun ja pisteputkensa peräti 12 ottelun mittaiseksi. Pisteputkensa aikana 19-vuotias nuorukainen on nakuttanut tehot 16+6=22.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Huippuotteet palkittiin jälleen – Laine NHL:n viikon ykköstähti!