VIDEO: Ovechkinilla uran toiseksi paras startti pleijareihin – tykitti upean osuman!

Alexander Ovechkinilla on ollut erinomainen alku tämän kevään pudotuspeleissä.
Alexander Ovechkinilla on ollut erinomainen alku tämän kevään pudotuspeleissä.

Washington Capitalsin Alexander Ovechkinilla kuluvan kevään pudotuspelit ovat lähteneet henkilökohtaisella tasolla erinomaisesti käyntiin.

Monet olivat valmiita tuomitsemaan Alexander Ovechkinin NHL-uran laskusuuntaiseksi vaisuhkosti sujuneen viime kauden jälkeen. Hän kuitenkin osoitti runkosarjassa epäilijänsä vääriksi, kun hän tykitti runkosarjaan kertakaikkisen huikeat 49 maalia ja siinä sivussa 87 tehopistettä.

Washington Capitals, kuten myös Ovechkin henkilökohtaisella tasolla, on tullut tunnetuksi keväisistä sulamisistaan ja varsinainen mittari odottikin pudotuspeleissä.

Alku ei ollut millään muotoa lupaava, kun Columbus Blue Jackets ryösti Capitalsilta kotiedun viemällä nimiinsä kaksi ensimmäistä Washingtonissa pelattua ottelua. Capitals ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan ja niinpä se voitti molemmat Columbuksessa pelatut ottelut, joista toisen viime yönä lukemin 4-1.

Nyt ottelusarja on neljän pelatun ottelun jälkeen voittojen osalta lukemissa 2-2 ja kaikki on jälleen auki. Capitals siis onnistui ryöstämään kotietunsa takaisin, eikä vähiten kapteeninsa ansiosta – Ovechkin teki kahteen vierasotteluun tehot 1+3 ja oli etulinjassa johdattamassa joukkonsa kahteen voittoon.

Ovechkin on esitellyt näyttävää laukaustaan jo useamman kerran tänä keväänä ja niin tapahtui jälleen myös viime yönä, kun hän vei Capitalsin kolmannen erän alkajaisiksi 3-1-johtoon. Lisäksi hän oli jo aiemmin syöttänyt ylivoimalla joukkueensa toisen maalin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Ovechkin valittiin täysin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi ja häntä säestivät tehot 0+2 kerännyt maanmies Evgeny Kuznetsov sekä joukkueen maalilla 23 laukausta torjunut Braden Holtby.

Neljän pelatun ottelun jälkeen Ovechkinilla on kasassa upeat tehot 3+3. Hän on ollut läpi sarjan huippuvaarallinen, mistä kertoo muun muassa se, että hänellä on tilillään jo uskomattomat 24 laukausta kohti Sergei Bobrovskyn vartioimaa maalia.

Henkilökohtaisella tasolla 32-vuotias venäläislaituri, joka on eittämättä yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä, ei ole kovinkaan montaa kertaa NHL-urallaan aloittanut pudotuspelejä henkilökohtaisella tasolla paremmin kuin nyt; itse asiassa ainoastaan kertaalleen, kun hän teki keväällä 2010 ensimmäiseen neljään otteluun tehot 4+4 – siis kahdeksan vuotta nuorempana kuin hän nyt on.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Tuukka Time! Rask pelasi huippupelin – valittiin ykköstähdeksi!