VIDEO: Patrik Laine laukomalla 100. tehopisteen kerhoon – nyt lähti jopa Laineelle kaukaa!

Patrik Laine laukoi ottelussa Buffalo Sabresia vastaan NHL-uransa 100. tehopisteensä.
Patrik Laine laukoi ottelussa Buffalo Sabresia vastaan NHL-uransa 100. tehopisteensä.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine lukeutuu nyt kerhoon, johon mahtuvat NHL-urallaan runkosarjaan vain 100 tehopistettä tehneet pelaajat.

Patrik Laine rikkoi kyseisen rajapyykin viime yönä Buffalo Sabresia vastaan, kun hän naulasi kiekon ylivoimalla ruotsalaisvahti Robin Lehnerin selän taakse. Tässä kohtaa Laineen NHL-uran tehopisteet kirjataan muodossa 55+45=100.

NHL-uran 100:s piste tuli – kuinkas muutenkaan – Laineen erinomaisella laukauksella. Raja rikkoutui NHL-uran 117. ottelussa.

Kiekko yritettiin pelata hänelle vasemman B-pisteen tuntumaan, mutta syöttö meni hieman vinoon ja suomalaislaituri joutui hakea kiekon takaansa. Lopulta hän odotti hetken aikaa, lähettäen tarkan rannelaukauksensa todella kaukaa kohti Sabres-maalia, ja kiitos joukkuekaveri Kyle Connorin, kiekko päätyi etunurkasta sisään.

Mikäli yllä oleva video ei näy sinulle, voit katsoa sen myös TÄMÄN LINKIN kautta.

Joukkueensa 1-0-osumalla Laineesta tuli Atlanta Thrashersin/Winnipeg Jetsin seurahistorian toiseksi nopeiten 100. tehopistettä tehnyt pelaaja. Laine jätti taakseen muun muassa Ilya Kovalchukin, tasan tarkkaan yhden ottelun erolla, mutta Dany Heatleya (113 ottelua) hänestä ei ollut ohittamaan.

Jetsin 7-4-voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin myös muita suomalaisonnistujia, kun Joel Armia viimeisteli ottelun viimeisen osuman tyhjiin ja Rasmus Ristolainen syötti Sabresin neljännen maalin.

Kirjoitimme aiemmin tällä viikolla, miten Patrik Laine on niin historiallisessa pistetahdissa, että hän saattaa nousta kahden kauden maalimäärällään kerhoon, johon kuuluu vain neljä muuta pelaajaa. Voit lukea lisää täältä:
Kahdesti 35 maalin rajapyykki rikki? Laine voi nousta Sidney Crosbyn ja kolmen muun rinnalle