VIDEO: Patrik Laine osui jälleen omalta tontiltaan – Dominguella ei mitään palaa

Patrik Laine on tällä hetkellä tismalleen samassa pistevauhdissa kuin NHL-tulokaskaudellaan.
Patrik Laine on tällä hetkellä tismalleen samassa pistevauhdissa kuin NHL-tulokaskaudellaan.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine ei olisi välittänyt pitää mitään All Star -taukoa ja varmasti osittain sen saattelemana hän tuli kaukaloon täynnä tulta ja tappuraa.

Tässä kohtaa ”tuli ja tappura” tarkoittavat Patrik Laineen osalta positiivisia asioita: suomalainen nimittäin oli kuudella laukauksellaan koko ottelun hanakin laukoja, hänen tehotilastonsa oli +1 ja lisäksi hän tulitti sydämensä kyllyydestä taululle joukkueensa tasoitusmaalin ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Jets joutui ottelussa tappioasemaan aivan avauserän loppuhetkillä, kun Matthew Peca vei vieraat johtoon, mutta Laineen kuitti tuli kahden miehen ylivoimalla aikaan 23:30.

Kanadalaisseuraa NHL:n All Star -tapahtumassa edustanut Blake Wheeler pelasi kiekon Laineen paraatipaikalle, hänestä katsottuna vasemmalle B-pisteen kaarelle, eikä suomalaistykki erehtynyt.

Hän jättikin laukauksellaan Lightningin kakkosvahtina toimivan Louis Dominguen täysin vaille mahdollisuuksia.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Ja, jos oli Laineen laukaus erinomainen, niin tässä täytyy antaa kehut myöskin Wheelerin uskomattoman hienolle passille, jota ilman suomalaisen maali ei olisi ollut koskaan mahdollinen.

Lopulta Jets, joka johtaa tällä hetkellä NHL:n Keskistä divisioonaa, karkasi ottelussa 3-1-voittoon, kun Kyle Connor osui reippaat viisi minuuttia Laineen jälkeen ja päätöserässä Bryan Little vei joukkueensa lopulta tavoittamattomiin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Maalinsa ansiosta Patrik Laine rikkoi kuluvalla kaudella 40 tehopisteen rajapyykin, sillä hän on nyt tehnyt 51 pelaamaansa otteluun tehot 23+17=40. Lisäksi hän on 12 maalillaan NHL:n ykkönen ylivoimalla, yhdessä Evgeni Malkinin ja Steven Stamkosin kanssa.

Mikäli 19-vuotias suomalaisnuorukainen jatkaa samaa tahtia aina kauden loppuun saakka, on hänen piste-ennusteensa 37+27=64.

Kyseiset lukemat tarkoittaisivat sitä, että hän yltäisi tismalleen samaan pistemäärään kuin NHL-tulokaskaudellaan, joskin maaleja olisi kuluvan kauden osalta yksi kappale enemmän ja maaliin johtaneita syöttöjä luonnollisesti yksi vähemmän.

Suosittelemme myös:
Harri Säterille NHL-uran avausvoitto – ”Vihdoin olen tässä pisteessä”