VIDEO: Patrik Laine teki historiaa – NHL:n pisin pisteputki ”teini-ikäiseltä”

Patrik Laineen uusi sopimus on elintärkeä Winnipegin tulevaisuuden kannalta.
Patrik Laineen uusi sopimus on elintärkeä Winnipegin tulevaisuuden kannalta. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on selvästikin saapunut NHL:ään laittamaan historiankirjoja uusiksi ja hän teki jälleen niin viime yön kierroksella.

Patrik Laineen pisteputki vain pitenee ottelu ottelulta. Nykyisin meneillään oleva putki käynnistyi 16. helmikuuta pelatussa ottelussa – siis tasan kuukausi sitten – ja se on nyt kattanut uskomattomat 14 ottelua.

Kyseessä on samalla kaikkien aikojen ennätys, mitä tulee niin sanottuihin teini-ikäisiin eli toisin sanoen U20-pelaajiin.

Viime yönä Laine lihotti pistepussiaan yhdellä syöttöpisteellä, kun hän toimi Chicago Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa kakkossyöttäjänä Paul Stastnyn 1-1-tasoitusmaaliin. Tuo maali syntyi aikaan 3:43.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Laine on pisteputkensa aikana tehnyt tehot 16+8=24. Hän ei ole kuitenkaan onnistunut kahteen viime peliin maalinteossa, joten maaleja tilillä on edelleen koko kauden osalta 40.

Jets voitti ottelun lopulta lukemin 6-2, kiitos peräti 5-1-lukemin päättyneen avauserän: myös Joel Armia pääsi ottelussa pisteille, kun hän ohjasi maalinedustalta joukkueensa 2-1-maalin vain reippaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

Armian iskemä maali oli hänelle kauden 12:s ja tehopisteitä hän on tehnyt tässä vaiheessa kautta 26.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!