VIDEO: Patrik Laine rikkoi pyöreitä ylivoimalla – nousi Teemu Selänteen rinnalle!

Patrik Laine päätti seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa.
Patrik Laine päätti seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine ylsi viime yönä ylivoimamaalinsa myötä saavutukseen, johon on pystynyt suomalaispelaajista ainoastaan Teemu Selänne.

Kun Winnipeg Jetsin Patrik Laine katkaisi viime yönä peräti seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa, merkkautti hän samalla tilastoihin kuluvalle kaudelle jo 44. osumansa; matkaa ykkösenä olevaan Alexander Ovechkiniin on kaksi maalia.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Samalla Montreal Canadiensin Carey Pricen selän taakse syntynyt maali oli myös suomalaisittain historiallinen: Laineelle maali oli jo kuluvan kauden 20:s ylivoimalla.

Kyseessä on saavutus, johon on NHL:n historian aikana kyennyt ainoastaan yksi muu suomalaispelaaja – aivan oikein, Teemu Selänne. Kaudella 1992-93 Selänne iski 24 ylivoimamaalia, kuusi vuotta myöhemmin (1998-99) vastaava määrä oli 25 ja saman tempun hän toisti 2006-07.

Laineella on siis vielä jonkin verran matkaa noihin lukemiin, mutta samalla täytyy muistaa, että hän vain paranee vuosi vuodelta ja ikääkin on vasta 19 vuotta.

Jetsin 5-4-voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin myös suomalaisdebyytti ja myös NHL-uran avausmaali, kun puolustaja Sami Niku iski heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan maalin (lue lisää ja katso video täältä).

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!