VIDEO: Patrik Laine jälleen hurjana – sivusi kolmella tehopisteellä ennätystään

Patrik Laine iski taas kaksi maalia.
Patrik Laine iski taas kaksi maalia.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine venytti pisteputkensa viime yönä jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun hän kuritti Carolina Hurricanesia oikein urakalla.

Patrik Laine lähti viime yön vierasotteluun Carolina Hurricanesia vastaan seitsemän ottelun pisteputkessa, mikä oli hänen NHL-uransa toiseksi pisin.

Ottelu päättyi Winnipeg Jetsin niukkaan 3-2-voittoon, ja Laine otti jälleen kerran roolia, kun hän tehtaili otteluun pisteet 2+1. Samalla hänen pisteputkensa venyi kahdeksan ottelun mittaiseksi ja siten hän sivusi aiempaa ennätystään tältä kaudelta.

Laine aloitti maalinteon ajassa 5:40, vieden joukkueensa 1-0-johtoon…

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

..mutta Hurricanes tuli rinnalle ajassa 18:31, kun Teuvo Teräväinen osui Sebastian Ahon syötöstä. Kyseessä oli samalla Ahon NHL-uran 100:s tehopiste.

Toisen erän alussa Aholle tuomittiin kaksiminuuttinen korkeasta mailasta ja Laine laittoi maajoukkueesta tutun tutkaparinsa maksamaan kovaa hintaa: jäähyä ehti kulua ainoastaan kuusi sekuntia, kun Laine iski kiekon Cam Wardin selän taakse.

Jetsin 2-1-maalin jälkeen ottelu eteni pitkään maalittomana, kunnes kolmannen erän puolivälin jälkeen jälleen tapahtui: ajassa 50:06 vieraiden tuore hankinta iski Jets-uransa ensimmäisen maalin, kun hän vei Ben Chiarotin ja Laineen esityöstä vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Hurricanes hiipi ottelussa vielä maalin päähän, mutta maalinteossa se ei onnistunut ja näin ollen Jets vei pisteet mukanaan, vaikka se olikin ajoittain pulassa kotijoukkueen kanssa.

Laineella oli ottelussa myös useampi tolppa, joten hän olisi eittämättä voinut iskeä Hurricanesin verkkoon hattutempun.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Olin melko vihainen itselleni, koska minun olisi pitänyt hyödyntää ne tilanteet. Ajattelin, etteivät he enää syötä minulle niiden tilanteiden jälkeen, mutta luojan kiitos he syöttivät, suomalaisnuorukainen totesi ottelun tauottua.

Maaleillaan Patrik Laine nousi NHL:n maalipörssissä jo jaetulle kolmannelle sijalle ja matkaa ykkössijaa hallussaan pitävään Alexander Ovechkiniin on enää viiden osuman verran.

Samalla hän nousi yksinään NHL:n kaikkien aikojen viidenneksi tehokkaimmaksi maalintekijäksi, mitä tulee teini-ikäisiin pelaajiin (U20).

Laine on meneillään olevan kahdeksan ottelun mittaisen pisteputkensa aikana tehtaillut pisteet 10+6=16.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018