VIDEO: Patrik Laine syötti kaksi maali-iloittelussa, Roman Josin tehot 0+5!

Patrik Laine sai rinnalleen uuden sentterin Paul Stastnyn muodossa.
Patrik Laine sai rinnalleen uuden sentterin Paul Stastnyn muodossa. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin ja Nashville Predatorsin välinen ottelu oli maalien osalta melkoista ilotulitusta, johon kahdella syöttöpisteellään osallistui myös Patrik Laine.

Kun Winnipeg Jets ja Nashville Predators hyppäsivät samaan kaukaloon viime yönä, olisi ottelusta voinut eittämättä odottaa vähämaalista – olihan vastakkain kaksi tämän kauden eliittiin lukeutuvaa maalivahtia Connor Hellebuyckin ja Pekka Rinteen muodossa.

Ja siltä homma myös vaikutti avauserän perusteella, kun Hellebuyck koppasi 13 torjuntaa ja Rinne puolestaan 11, eikä maaleja nähty.

Sen sijaan toisessa erässä maaleja nähtiinkin sitten oikein huolella; kaiken kaikkiaan seitsemän kappaletta. Näistä neljä iski kotijoukkue, kun Matt Hendricks, Mark Scheifele (kahdesti) ja Nikolaj Ehlers heiluttelivat maaliverkkoja. Vierailta puolestaan osuivat Craig Smith, Kyle Turris ja Mattias Ekholm.

Toisen erän maaleista Joel Armia oli syöttämässä ensimmäistä ja Patrik Laine joukkueensa neljättä. Vierailta Roman Josi oli puolestaan syöttäjänä jokaisessa osumassa.

Päätöserässä peli rauhoittui ja erän avausmaalia jouduttiin odottaa tasan puoliväliin saakka. Ajassa 50:00 Jetsin uusi kolmoskenttä nimittäin iski, kun tuore hankinta Paul Stastny (1+1) osui Ehlersin ja Laineen esityöstä.

Jälleen kerran, kun maalihanat oli saatu auki, alkoi tapahtua.

Tällä kertaa kyse oli hyvin yksipuolisesta näytöksestä, sillä vieraiden Smith kavensi illan toisella maalillaan aikaan 50:55, hieman reippaat kolme minuuttia myöhemmin asialla oli tasoitusmaalin muodossa Ryan Johansen ja lopulta Predatorsin tuore hankinta Ryan Hartman maalasi 6-5-voittomaalin dramaattisesti tasan minuutti ennen loppua.

Tappiosta huolimatta Laine-Stastny-Ehlers osoitti juuri sen, mitä keskimmäisenä mainitun hankinta seuraan toi: erinomaisen kolmosketjun.

Koko kolmikko nimittäin iski ottelussa kaksi tehopistettä mieheen ja heistä jokaisen teholukema ottelun tauottua oli +2.

Iltaan mahtui monta vähintään kahden tehopisteen miestä, mutta yksi oli eittämättä ylitse muiden: Predators-kapteeni Josi iski puolustajan tontilta uskomattomat tehot 0+5 ja hänen tehopistelukemansa kuluvan kauden osalta on 59 pelatun ottelun jälkeen erinomainen 10+34=44.

Josi oli etenkin koko helmikuun ajan ilmiliekeissä, sillä hän tehtaili 14 ottelussa tehopisteet 2+14=16.

Pekka Rinne torjui Predators-maalilla yhteensä 33 laukausta ja johdatti joukkueensa jo viiden ottelun mittaiseen voittoputkeen.

Ottelun tilastot löydä TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018