VIDEO: Patrik Laine tehoili pisteet 1+1 – jo kauden 16:s ylivoimamaali!

Patrik Laine viimeisteli jo kauden 16:nnen ylivoimamaalinsa.
Patrik Laine viimeisteli jo kauden 16:nnen ylivoimamaalinsa.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut kuluvalla kaudella yksi NHL:n vaarallisimmista pelaajista ylivoimalla.

Patrik Laine on ollut viime aikoina kovassa pistevireessä. Hän on nimittäin kolmesta viimeisimmästä ottelustaan jokaisessa tehnyt tehot 1+1 ja summannut näissä kasaan pisteet 3+3.

Pistetehtailu jatkui siis viime yönä, kun Winnipeg Jets isännöi Los Angeles Kingsiä. Laine oli itse alustamana kakkossyöttäjän roolissa ottelun 1-0-maalia ylivoimalla, kun kellossa oli aikaa 5:46, ja päätöserässä hän kavensi taululle lukemat 3-4 – niin ikään ylivoimalla.

19-vuotiaan suomalaisnuorukaisen maali syntyi tarkalleen ottaen aikaan 59:11 ja se oli jälleen tuttua Lainetta: hän tälläsi kiekon sellaisella voimalla maaliin, ettei Kings-vahti Darcy Kuemperilla ollut tilanteessa mitään jakoa.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Voittoon saakka Laineen pistetehtailu ei kuitenkaan riittänyt, vaan kavennusosuma syntyi ikään kuin liian myöhään, kun Kings korjasi täyden pistepotin mukaansa maalin erolla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Maali oli Laineelle jo kauden 16:s ylivoimaosuma ja hän johtaa kyseistä pörssiä kahden maalin erolla Steven Stamkosiin. Ylivoimapisteissä hän on puolestaan kymmenennellä sijalla, sillä 16 tekemänsä maalin lisäksi hän on syöttänyt yhdeksän maalia.

Kaiken kaikkiaan Patrik Laine on iskenyt kuluvalla kaudella pelaamiinsa 60 otteluun tehot 28+20=48.

Ottelussa nähtiin Kingsin osalta historiallinen hetki, kun joukkueen kapteeni Anze Kopitar pelasi seuran paidassa jo 900. ottelunsa ja teki siinä 800. tehopisteensä syöttäessään joukkueensa voittomaalin.

30-vuotias slovenialainen onkin pelannut kaikista Los Angeles Kingsissä historian saatossa pelanneista pelaajista viidenneksi eniten otteluita sekä tehnyt myös viidenneksi eniten tehopisteitä.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018